Madeleines livsförändring – här avslöjar hon sig på Instagram

Något har förändrats på prinsessan Madeleines Instagram-konto.Det är en subtil – men viktig – skillnad.

Sommaren 2018 såg prinsessan Madeleine och hennes familj till att få ett rejält miljöombyte. Man flyttade från regniga London till den strålande solen i Florida och lyxområdet Pinecrest.

Prinsessan Madeleines livsförändring

Med flytten kommer också en kulturförändring. För barnen Adrienne, Leonore och Nicolas innebär det en uppväxt i Florida och en framtida skolgång i det amerikanska utbildningssystemet. Deras hem har också blivit tvåspråkigt, vilket Madeleine själv berättat om i en intervju med Svensk Dam:

– Jag pratar bara svenska hemma! Och Chris pratar engelska. Så för barnen blir det lite svengelska ibland, sa hon då.

“Svengelskan” har slagit till!

Och nu verkar det som att även Madeleine blivit lite “svengelsk”. Kollar man på hennes Instagram-konto ser man att prinsessan gått över till att skriva uteslutande på engelska – sedan tio veckor tillbaka.

Det är bara att titta på hennes gratulationshälsning till Leonore.

Eller här, när Madeleine skulle berätta om lanseringen av “Childhood Guardians” i Stockholm.

Senaste gången Madeleine skrev på svenska var för tio veckor sedan – när hon var nyss hemkommen från Nobelfesten.

Hovets förklaring

Detta är väl helt enkelt en konsekvens över att Madeleine numera är att betrakta som en fullödig USA-bo. Vi vet inte hur länge hon stannar – men det rör sig helt klart om mer än en tillfällig visit.

Som Hovets informationschef Margareta Thorgren förklarade för Svensk Dam tidigare i år, utan några krusiduller.

– Prinsessan Madeleine och hennes familj är bosatta i Florida. Just nu och för den närmaste tiden framöver kommer de att bo kvar i Florida.

Har pluggat engelska

Även före flytten har Madeleine visat sig vara väldigt bekväm med engelskan. Hösten 2001 tillbringade hon i London och med studier i just engelska språket. 2006 gjorde hon praktik på UNICEF:s huvudkontor i New York och sysslade bland annat med utbildning av unga mödrar i Bronx.

Så det är fullt naturligt att engelskan blivit ett naturligt sätt att uttrycka sig på för Madeleine. Hon är i sanningen en internationell prinsessa.