Madeleines markering mot familjen: "Varit så fräck"

Madeleine visade tydligt att det är hon som bestämmer!

Prinsessan Madeleine vägrar göra som resten av kungafamiljen.Det har hon tydligt visat.

Prinsessan Madeleine är van vid att gå sin egen väg. Det är ingen slump att hon bor i Florida – ett helt världshav bort från resten av kungafamiljen. Madeleine är en självständig kvinna, som ogärna kompromissar med sin egen frihet. Ibland innebär detta att hon avviker från kunglig kutym och tradition.

Som hon gjorde i början av 2012.

Prinsessan Madeleine markerar mot kungafamiljen

Madeleine visade tydligt att det är hon som bestämmer!

Madeleine visade tydligt att det är hon som bestämmer!

Vid den här perioden hade Madeleine träffat Chris O’Neill och var stormkär. Men de var inte förlovade – och Chris var inte hennes “officiella pojkvän” i någon bokstavlig bemärkelse.

Sveriges nationella ungdomsorkester skulle ha en konsert på Manhattan, och Madeleine, som då bodde i New York, skulle representera kungahuset i Carnegie Hall. Men alla trodde att Madeleine skulle dyka upp ensam.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall beskriver i sin bok “Madeleine – prinsessan privat” hur Madeleine chockade alla.

“Det som hände den här kvällen i januari på Manhattan var därför desto mer intressant. Vad Madeleine gjorde var inte bara en milstolpe, utan även en markering till alla, speciellt vänner och familj hemma i Sverige”, skriver Johan T i boken.

“Hon hade varit så fräck”

Men vad gjorde då Madeleine som var så uppseendeväckande? Jo, när prinsessans bil dök upp utanför Carnegie Hall var hon inte alls ensam. Chris O’Neill fanns vid hennes sida.

“Madeleine hade varit så fräck att hon en gång för alla hade struntat i alla kungliga kodex och regler. Hon hade utan att prata med någon annan tagit med sin ännu inte officiella pojkvän på ett offentligt uppdrag för kungahuset”, skriver Johan.

Sådan är vår prinsessan Madeleine – hon går alltid sin egen väg!