Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines mystiska beteende – nu kommer hovet med svaret

23 sep, 2022, 08:30 
AvIbraheem Alsalman

Det har spekulerats.

Annons
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!Brand logo
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!

Vi alla vet att våra kungligheter har en fullspäckad kalender varje vecka. Särskilt gäller det kanske prinsessan Madeleine. Detta eftersom hon bor i Florida, USA. Med det sagt är det förstås sällan som hon får tid att umgås med familjen här i Sverige.

Nästa vecka, närmare bestämt på tisdag den 27 september, kommer riksdagen att öppna igen efter sommaren och valet – som blev en rysare. Till slut vann högerblocket och nu ska moderaten Ulf Kristersson försöka bilda en regering.

Som tradition brukar kungafamiljen vara på plats när riksdagen öppnas. Kung Carl Gustaf kommer enligt tradition stå för öppnandet, och vid sin sida kommer han precis som alltid ha drottning Silvia. Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel medverkar vanligtvis, och vissa år ser vi dessutom prins Carl Philip och prinsessan Sofia på den kungliga läktaren under riksdagsgudstjänsten.

Annons

Madeleines mystiska beteende – nu kommer hovet med svaret

En som saknas är däremot prinsessan Madeleine. Hon bor som bekant i USA och det blir svårt för henne att närvara.

– Nej det kommer hon inte. Prinsessan bor i USA, bekräftar Margareta Thorgren, hovet informationschef.

Samtidigt kan man notera att prinsessan har varit tyst under en längre period. Hela 75 dagar sedan hon kommunicerade ut något. Om man kollar hennes kalender så ekar den fortsatt tomt.

Underligt kan man tycka, men hovet har försäkrat att allt är i sin ordning trots att Madeleine kan försvinna i långa perioder.

Prinsessan har uppdaterat hennes Instagramsida den 10 juli med följande:

"Härligt att se att Childhood är på plats på Marstrand under Childhood Match Cup för att belysa barns rättigheter", skrev hon då.

Trots hennes lågmälda stil så ligger Madeleine inte på latsidan. Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare sagt till Svensk Damtidning.

– När någon av de kungliga familjemedlemmarna gör officiella uppdrag, alltså uppdrag som kungen ger, informerar vi om det i den kungliga kalendern och i hovets digitala kanaler.

Annons