Madeleines nya beslut i livet – har berättat för Chris O'Neill

Prinsessan Madeleines förändring med Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine har gjort flera betydande livsval de senaste åren. Det senaste handlar om hennes roll i kungahuset och efter flera diskussioner med Chris har prinsessan kommit fram till ett beslut.

Prinsessan Madeleine har, det senaste året, levt en isolerad tillvaro i Florida. Coronarestriktionerna har varit många och prinsessan har fått sköta sitt arbete med Childhood Foundation från hemmakontoret, med utsikt över den prunkande trädgården med palmer och swimmingpool.

Prinsessan Madeleines situation i Florida förändrades

Men efter årsskiftet har den kungliga förutsättningarna, för familjen hemma i Sverige, förändrats. Först ramlade mamma Silvia och skadade höger handled sedan smittades Victoria och Daniel av coronaviruset. Och Carl Philip och Sofia går ju i väntans tider och kan inte hjälpa till med det kungliga representationsarbetet i lika hög utsträckning som tidigare.

LÄS MER: Madeleine får hemskt besked: "Hoppas situationen ändras"

Det förändrade läget gjorde att många svenskar blickade mot Florida. Skulle prinsessan Madeleine göra comeback i det kungliga strålkastarljuset nu när arbetsstyrkan krympt? var det många som frågade sig.

Men så blev det inte. Madeleine har verkligen förändrat sitt liv de senaste åren. Flytten tillbaka till USA gjorde att hon kunde närma sitt ett privatliv ännu mer. Dessutom har prinsessan verkligen uppskattat all kvalitetstid med barnen under den här pandemin. I området Pincecrest är hon som vilken trebarnsmamma som helst och just nu finns det ingen vilja att söka sig tillbaka till det offentliga livet i Sverige.

LÄS MER: Chockbeskedet! Skilsmässa i prinsessornas innersta krets

Samtalen med Chris O'Neill om framtiden

Svensk Damtidning erfar att Madeleine och Chris pratade om huruvida prinsessan Madeleine skulle hoppa in för sin storasyster och mamma och börja ta fler kungliga mötet, i samråd med hovet. Men de kom fram till att livet fungerar bra som det är. Madeleine har även haft tät kontakt med Victoria och så fort hon fick höra att kronprinsessparet bara hade milda symptom och var på bättringsvägen så blev hon lugnare. Kronprinsessan är ju redan tillbaka 'på jobbet' och närvarar i möten hemifrån Haga.

Det dröjer nog alltså innan vi får se prinsessan Madeleine dyka upp på något kungligt uppdrag igen. Men visst längtar hon hem till Sverige. Hovet har berättat att prinsessan kommer att resa hem till Stockholm så fort coronaläget tillåter det.

LÄS MER: Silvias sorg – efter coronachocken på Haga

Foto: TT