Madeleines nya bild på prins Nicolas, 5 år!

Prins Nicolas och prinsessan Madeleine

Prins Nicolas fyller 5 år och mamma Madeleine skriver fina ord till sin son.

Det är mycket kärlek i prinsessan Madeleines fina mamma-ord till prins Nicolas! Läs dem här – och se den nya födelsedagsbilden.

I dag fyller prins Nicolas fem år. Han är nummer tre i raden av kungaparets barnbarn, och prinsessan Madeleines och Chris O’Neills enda son. En vänlig själ med öga för allt som är vackert. Mamma Madeleine beskriver honom som lugn och känslig med ett stort hjärta, och som mammas pojke:

– Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!”.

Och i dag är det alltså fest i villan hemma i Miami, och prinsessan Madeleine firar sin son med de här fina mamma-orden:

– Happy Birthday to the most kindhearted brother and sweetest son! We love YOU!!

Eller på svenska: Grattis vår varmhjärtade bror och fina son. Vi älskar DIG!!

Prins Nicolas fem år 2020

Den nya födelsedagsbilden på prins Nicolas. I dag fyller han fem.

Men rent officiellt så är detta en annan sorts födelsedag, jämfört med hans fyra första år i livet. Trots att han är prins, hertig av Ångermanland och nia i tronföjden, så firas han inte längre officiellt av hovet.

Så sent som i fjol var hans födelsedag en angelägenhet även officiellt, men i och med morfar kungens principbeslut om att krympa kungahuset, så satte hovet punkt.

Prins Nicolas 2019

Prins Nicolas firas bara privat, en konsekvens av det nya slimmade kungahuset som kungen sjösatte i höstas.

Nicolas må vara prins, och hertig av Ångermanland, men han gratuleras varken på hovets hemsida eller på hovets sociala medier.

Men kalas, det blir det förstås! Och hela kungafamiljen dyker upp – om än bara i datorn.

Prins Nicolas kontra Kungahuset

Prinsessan Madeleine Chris O’Neill Leonore Adrienne prins Nicolas

Födelsedagsbarnet med familjen hemma i Miami.

– Beslutet innebär att det görs tydligt vilka i den kungliga familjen som agerar som offentliga representanter för Sverige, sade kungen när han själv kommenterade det nya slimmade kungahuset.

– För mig är detta ett sätt att klargöra vilka förväntningar som finns. Det kan förhoppningsvis vara till hjälp när mina barnbarn ska staka ut sin egen framtid.

Prins Nicolas – lik morfar kungen som barn

Prins Nicolas – lik morfar kungen som barn?

Prinsessan Madeleine har också hela tiden varit införstådd med förändringen och kallar det ”ett naturligt steg i takt med att familjen har vuxit”:

– Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner.

Foto: TT, Anna-Lena Ahlström/Kungliga Hovstaterna, Prinsessan Madeleine/Instagram.