Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines och Chris bakslag – tvingas sänka huspriset med 4 miljoner

08 nov, 2023, 08:00 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill tvingas sänka huspriset med närmare 4 miljoner kronor.

Annons

Drottning Silvia gjorde aldrig någon hemlighet av hur mycket hon såg fram emot att få hem prinsessan Madeleine med familj till Sverige.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

När Svensk Damtidning träffade kungaparet i samband med ett besök till Västerås i mars, svarade drottningen att hon tyckte det skulle bli så härligt att se flyttlasset från Florida till Stockholm äga rum.

– Det är naturligtvis härligt, vi är väldigt glada. Barnen ser mycket fram emot det, de talar ju svenska och älskar Sverige.

Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine fick skjuta upp flytten till Sverige.

Madeleine sköt upp flytten

Tanken var då att de skulle flytta tillbaka till Hovstallet på Östermalm i augusti 2023. Dessvärre blev det lite väl hastiga bud och Madeleine med familj tvingades skjuta fram flytten med ett år.

Annons

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Huset försvann från mäklarlistorna

Då hade heller inte Madeleine och Chris lyckats sälja sitt hem i Florida, trots att man sänkt utgångspriset. Senare plockades huset ned från mäklarlistorna, i väntan på att man skulle göra ett nytt försök.

Nu är huset åter på marknaden. Den här gången har priset sänkts ytterligare, med cirka 3,8 miljoner kronor, och förhoppningen är att få till en affär innan flyttlasset till Sverige nästa sommar.

Drottning Silvias längtan

Ja, det har inte varit helt lätt att få tvåvåningshuset på 600 kvadratmeter sålt. Prislappen på 79,2 miljoner kronor gör också att vem som helst inte har råd med huset och det kan ta tid att hitta en köpare.

Annons

Samtidigt vittnar det nya försöket, och prissänkningen, att Madeleine och Chris verkligen vill få huset sålt innan flytten – och att de nu i god tid gör sig redo för det nya Sverigeäventyret.

Det nya försäljningsförsöket påverkar så klart även drottning Silvia, som inte vill något hellre än att få hem Madeleine, Chris och barnbarnen. För så är det: barnbarnen betyder allt för Silvia.

– Min mamma sa alltid att barnbarn är livets efterrätt. Och det är ju så, man har hela glädjen – men inte fullt ansvar. Så det är bara underbart. Och man får skämma bort dem mer än vad föräldrarna kan göra. Det är härligt! De är så söta, och hemskt roliga, har hon sagt till Kamratposten.

Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia längtar efter sina barnbarn i Florida.

Foto: TT

Annons