Så ser Madeleines och Chris äktenskapsförord ut

Så ser Madeleines och Chris äktenskapsförord ut

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill har redan avtalat hur en eventuell skilsmässa ska gå till ekonomiskt – precis som övriga i kungafamiljen. Och alla vill förstås skydda sina tillgångar...

Chris O´Neill fick sin prinsessa – men inte halva kungariket. Om hans äktenskap med prinsessan Madeleine skulle kapsejsa kommer de inte att dela på sina tillgångar. Paret har nämligen skrivit ett äktenskapsförord. Och det är de inte ensamma om; kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip har gjort detsamma. Samtliga har ju gift sig med ”vanliga” människor, och utan äktenskapsförord kan en eventuell skilsmässa bli en både smutsig och dyr affär.

Däremot skiljer sig Madeleine och Chris äktenskapsförord något från övrigas. Dels är det skrivet på engelska, av naturliga skäl. Men de har också skrivit in i sitt äktenskapsförord att vissa inkomster som de har under äktenskapet ska utgöra giftorättsgods, det vill säga de ska delas på vid en eventuell skilsmässa. Kanske har det att göra med att Chris ju är den ende i familjen som förvärvsarbetar i vanlig mening.

Kungens och drottningens äktenskapsförord skiljer sig från övrigas genom att de inte avtalat att de ska dela på bohag och husgeråd – det ska däremot Victoria, Carl Philip och Madeleine göra med sina respektive.

Läs mer: Madeleine avbryter mammaledigheten – då ser vi henne igen

Foto: IBL