Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines och Chris hastiga vändning – det kan ligga bakom beslutet: ”Drabbats av panik”

29 jun, 2023, 04:00 

Det kan ligga bakom prinsessan Madeleines och Chris O'Neills beslut att skjuta upp flytten till Sverige.

Annons

Prinsessan Madeleines vistelse i Sverige skulle bli en försmak på det stora äventyr familjen skulle inleda i augusti, när det stora flyttlasset från Florida till Sverige skulle äga rum.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Tanken var att Madeleine med familj skulle installera sig i en lyxig lägenhet på Hovstallet, mitt i centrala Stockholm, men tidigare i veckan stod det klart att man skjuter på flytten till 2024.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bestämt sig för att skjuta på flytten till Sverige.

Herman Lindqvist om Madeleines uppskjutna flytt

Kungaexperten Herman Lindqvist köper inte förklaringen och tror inte att det handlar om att Florida-familjen haft för lite tid. I stället tror han att det ligger något privat beslut bakom.

– Det kan vara så att de får längre tid med migrationsansökan och allt det där. Dessutom är villan inte såld. De här två sakerna kan visst vara bidragande till att man bromsar flytten, säger han till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine
Herman Lindqvist tror att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kan ha drabbats av panik.

”Drabbats av panik”

Det kan också finnas en annan förklaring, enligt Herman Lindqvist. Chris och Madeleine har en vana att röra sig på stora ytor i Florida, och det är inte helt säkert att lägenheten i Stockholm är rymlig nog.

Annons

– Det kan vara så att de drabbats av panik över att bo på Hovstallet inne i stan. Chris har väl inte bott i någon lägenhet sedan han var student och de är vana att röra sig på stora ytor, avskilt och privat, så jag tror att de helt enkelt bestämt sig för att tänka om.

Foto: TT

Annons