Madeleines och Chris hemliga kärleksöverenskommelse sprids i utlandet

29 mar, 2023, 15:03 

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills äktenskap rymmer en hemlig kärleksöverenskommelse.

Annons

Den 8 juni 2013 är datumet som Chris O'Neill aldrig glömmer. Det var då han och prinsessan Madeleine vandrade ut från Slottskyrkan som man och hustru – allt i SVT:s direktsändning.

Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!

Men innan prinsessan och Chris lovade varandra evig tro och kärlek hade den kameraskygga affärsmannen skrivit på ett hemligt avtal, som skulle säkra Madeleines tillgångar vid en eventuell skilsmässa.

– Prinsessan Madeleine har genom åren samlat på sig en stor förmögenhet, både i banktillgodohavanden, aktier och tillgångar. Som prinsessa av Sverige har Madeleine fått dyra presenter i form av konst och prydnadssaker med anledning av dop, konfirmationer och födelsedagar under hela sitt liv, säger norska Se och Hörs hovreporter Anders Johan Stavseng.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine gifte sig den 8 juni 2013.

Madeleines och Chris äktenskapsförord sticker ut

Det är inte ovanligt att äktenskapsförord skrivs i kungliga kretsar. Kungen och drottning Silvia skrev ett när de gifte sig, precis som kronprinsessan Victoria och prins Daniel, och prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Däremot sticker Madeleines äktenskapsförord ut från de övriga. Avtalet är skrivet på engelska, där det står skrivet att vissa inkomster som de har under äktenskapet ska utgöra giftorättsgods – det vill säga de ska delas på vid en eventuell skilsmässa.

Annons

– Chris och Madeleines äktenskapsförord är lite annorlunda utformat då det berör en utländsk medborgare, har juristen Mikael Parnestedt sagt till Expressen.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Inför bröllopet skrevs ett äktenskapsförord som stack ut.

”Troligen rör det sig om flera miljoner”

Vid en eventuell skilsmässa kommer Chris i det stora hela inte få ta del av Madeleines förmögenhet i form av enskilda egendomar, testamenten, arv och gåvor.

– Prinsessan Madeleine ska också ha ärvt en "inte så liten förmögenhet" från sina avlidna släktingar, prinsessan Lillian och prins Bertil. Det fanns också ett arv efter farmor Alice Sommerlath, som dog 1997, förklarar Anders Johan Stavseng.

– Den exakta summan är inte känd, men troligen rör det sig om flera miljoner. Denna förmögenhet behålls nu av prinsessan Madeleine.

Annons
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeline.

Foto: TT

Annons