Madeleines och Chris huskaos – paniken inför flytten till Sverige

Madeleines och Chris huskaos – paniken inför flytten till Sverige

Prinsessan Madeleine med familj kan få svårt att få huset i Florida sålt.

Det är lätt att njuta av det goda livet i Florida. I det soldränkta Miami har prinsessan Madeleine med familj nära till beachen, exklusiva affärer och en sol som nästan alltid lyser med sin närvaro.

Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!
0:30

Efter reklamen: Hovet bekräftar: Prinsessan Madeleine och familjen flyttar till Sverige!

(0:30)

Slå på ljud

Här har familjen kunnat hålla sig långt bort från det kungliga strålkastarljuset i Sverige, och den ständigt kameraskygge Chris O'Neill har bekvämt kunnat glida omkring i shorts.

Men efter nästan fem år har det blivit dags att röra på sig. Jättevillan i lyxområdet Pinecrest ligger ute för närmare 80 miljoner svenska kronor, ett rejält lyft jämfört med de 30 miljoner familjen köpte huset för.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill, prins Nicolas, prinsessan Leonore och prinsessan Adrienne

Prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige i augusti.

Shutterstock

Panikbeskedet från Florida

Bostaden på 600 kvadratmeter går inte av för hackor. Köparen får pool, åtta sovrum, sex badram, en rymlig walk-in-closet och en trädgård som är perfekt för fest och umgänge.

Samtidigt har flera amerikanska medier rapporterat om att bostadsmarknaden i USA påverkats av stigande räntor och en orolig omvärld, vilket kan resultera i att priserna sjunker.

Att sälja ett hus i Florida verkar dessutom vara en långdragen historia. Förra året tog det i snitt 44 dagar att få ett erbjudande och ytterligare 35 dagar innan affären gick i lås.

Enligt mäklarsajten Clever Real Estate är mars, april och maj bra månader att sälja, varav maj är den bästa månaden att få sålt snabbt, och drar det ut på tiden kan det bli svårt att få huset sålt för utropspriset.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill återförenas snart med kungafamiljen

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill återförenas snart med kungafamiljen.

Shutterstock

Plötsliga vändningen – nya uppgifter om Madeleines flytt

Madeleine med familj flyttar hem till Sverige

I augusti kommer Madeleine med familj att installera sig på Hovstallet på Östermalm. Förhoppningen är att man fram tills dess lyckats sälja huset i Florida, så man kan fokusera på det nya livet i Sverige.

Stigande räntor, en orolig omvärld och få köpare de kommande månaderna är kanske inte optimalt när man försöker byta en kontinent mot en annan – och det finns flera faktorer att ta hänsyn till.

”Nyckelfaktorer som påverkar Floridas bostadsförsäljningstider inkluderar lokala marknadsförhållanden (t.ex. köparens efterfrågan, arbetsmarknaden, stigande bostadsvärden, etc.), tid på året och skicket på din fastighet”, skriver Clever Real Estate.

Prinsessan med familj

Prinsessan Madeleine med familj kommer att bo på Hovstallet på Östermalm.

Anders Wiklund/TT

Foto: TT