Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Madeleines och Chris kamp i Florida – därför har de inte fått huset sålt

28 dec, 2023, 15:00 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har fortfarande inte fått Florida-villan såld.

Annons

Tanken var först att prinsessan Madeleine med familj skulle flytta från soliga Florida till Sverige redan i år. Så blev det inte och lägenheten i Hovstallet får vänta ytterligare ett år på sina nya hyresgäster.

Så påverkas Chris jobb efter flytten till SverigeBrand logo
Så påverkas Chris jobb efter flytten till Sverige

Flytten sköts upp för att allt hade skett med för kort varsel, att det hade tagit längre tid än man befarat att få ordning på allt och stålsätta familjen för det stora beslut som en flytt innebär.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine med familj har skjutit upp flytten till 2024.

Madeleines och Chris drag

Samtidigt går det inte blunda för verkligheten. Madeleine och Chris har inte fått sin lyxvilla i Pinecrest såld. De tog också bort huset från mäklarsajterna för att justera priset, innan man la ut det på det nytt.

Annons

Prislappen har sänkts med 3,8 miljoner kronor och ligger nu ute för cirka 79,2 miljoner kronor. Det höga priset gör också att det inte är vem som helst som har råd med huset och det kan ta tid att hitta en köpare.

Kan ta längre tid än väntat att få huset sålt

Det är dessutom väldigt många som vill sälja och köpa hus i USA just nu. Enligt mäklarsajten Realtor är bostadspriserna på rekordnivåer över hela landet, vilket gör att många bestämt sig för att sälja.

”På dagens glödheta säljarmarknad blir bostäder snappade upp av köpare snabbare än någonsin. Men även i detta bästa fall kommer det att ta minst en månad, mer typiskt tre månader, för säljare att förbereda sitt hem och avsluta affären”, skriver sajten.

I skrivande stund har Madeleines och Chris hus legat ute i 55 dagar. Det betyder att de har några dagar kvar på sig innan de närmar sig tre månader, men bli inte förvånade om det tar längre tid än så.

– I vår undersökning av bostadssäljare våren 2022 rapporterade 2 av 5 nya säljare att det tog mer tid än väntat", säger Realtors chefsekonom Danielle Hale.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine ser helt att huset i Florida blir sålt innan flytten till Sverige.

Foto: TT

Annons