Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines och Chris sista påsk i USA - snart lämnar de helt

06 apr, 2023, 21:20 
AvFelicia Plåt
Madeleine och Chris
Madeleine och Chris flyttar hem till Sverige i Augusti.

Den sista påsken i USA för Madeleine och Chris.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris har under åtta år bott i USA tillsammans med sina tre barn, prinsessan Leonore, 9, prins Nicolas, 8, och minstingen prinsessan Adrienne, 5.

Men tidigare i år bekräftade hovet att prinsessan tillsammans med familj kommer att flytta hem till Sverige igen. Enligt uppgifterna är det för att barnen ska kunna gå i svensk skola och växa upp i Sverige.

Avslöjar: Här ska Madeleine bo • Silvias lycka • Charmiga bilden på Adrienne – 3 kungliga snackisar från vecka 10Brand logo
Avslöjar: Här ska Madeleine bo • Silvias lycka • Charmiga bilden på Adrienne – 3 kungliga snackisar från vecka 10

Nu njuter familjen av de sista soltimmarna i soliga Florida innan flytten bär av i augusti.

Annons

Sista påsken

Prinsessfamiljen får även njuta av den sista påsken i USA, där de har firat under de senaste åren. För Madeleine har det alltid varit viktigt att den ska innehålla svenska inslag berättade hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam under fjolårets påsk.

Nästa år får de äntligen fira i Sverige tillsammans med den kungliga familjen. Vilket vi tror kungen och drottningen ser väldigt mycket fram emot.

Barnbarnen kan swisha ner för backarna

Varje år brukar kungen och drottningen spendera påsken i ett vackert vinterlandskap i Jämtland. De har nämligen en fjällstuga i Storlien som kungen ärvt från sin mor och far.

– Den har varit i familjens ägo sedan 1932 och mina föräldrar var där många gånger. Det var också där som våra barn lärde sig att uppskatta vintersporter – och nu åker våra barnbarn skidor i samma backar.

Kungafamiljen
Kungafamiljen har länge firat påsk i Storlien och nu fortsätter traditionen.

Kungen bekräftade sedan att även årets påskfirande kommer att ske i Storlien.

Annons

– Absolut. Vi åker dit med delar av familjen, säger kungen i en intervju med svt.

Nästa år kommer säkert även prinsessan Madeleines barn att kunna svischa ner på skidor i Jämtlands backar tillsammans med resten av familjen.

Annons