Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Madeleines och Sofias första möte – efter offentliga bråket

Madeleines och Sofias första möte – efter offentliga bråket

Prinsessorna har nu träffats för första gången sedan bråket som chockade världen.

Hemliga draget! Så räddade Madeleine och Sofia relationen
0:54

Efter reklamen: Hemliga draget! Så räddade Madeleine och Sofia relationen

(0:54)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har återförenats med sina kära familj efter att ha lyst med sin frånvaro i Sverige i ett halvår. Det var på söndagen som hela Miami-familjen anlände på svensk mark, och nu ska de fira både drottnings Silvias födelsedag, samt julafton med kungaparet.

I kväll kommer även övriga vara med på Silvias stora födelsedagsmidddag, däribland prinsessan Sofia, vilket blir första mötet med Madeleine efter den stora Balenciaga-konflikten.

Prinsessan Madeleines ilska efter skandalen

Modejätten Balenciaga hamnade i blåsväder efter sin senaste kampanj, där barn poserade med nallar som bar BDSM-accessoarer, vilket många menar anspelade på barnpornografi.

Kunder har därefter valt att bojkotta Balenciaga, och en av dem som tog avstånd och kritiserade dem öppet i sociala medier var Madeleine.

"Jag är chockad och djupt upprörd över att barn används i modereklam i en sexuell kontext. Användningen av 'bondage bears' är en implicit referens till sexualiseringen av barn och pedofilvärlden. Det är INTE okej,” skrev hon då på Instagram.

Prinsessan Sofias miss efter offentliga bråket

Madeleine arbetar ju som bekant även med Childhood, som strävar mot ett värld fri från just sådana hemska saker. Men bara dagar efter den stora skandalen slagit ned som en bomb sågs Sofia med en Balenciaga-väska.

Det var under just Global Child Forum som hölls på Kungliga slottet, som Sofia dök upp i en Balenciaga-clutch, vilket uppmärksammades av flera modesajter och privatpersoner.

– Jag blev så chockad när jag såg att din svägerska bar en clutch från det här märket vid Global Child Forum i förra veckan, skrev bland annat en person i Madeleines kommentarsfält.

Olyckligt misstag

Men detta var förstås en högst olycklig miss av Sofias stylist. Sofia arbetar även hon för barns rättigheter, och skriver givetvis under på allt Madeleines hade att säga om den spanska modejätten.

Att det skulle finnas något otalt mellan Madeleine och Sofia är därför högst osannolikt – troligtvis var det ett kärt återseende även för dem när de återförenades i veckan!

Foto: TT