Madeleines ord från USA – visar saknaden efter Sverige

Trots sol och värme saknar prinsessan Madeleine såklart Sverige då och då. Och det är inte bara vännerna och familjen som tankarna går till, även organisationerna som hon beskyddar betyder mycket för henne.

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Florida och vardagslivet tickar på. Även om hon trivs bra i USA och känner sig hemma där numera, är det inte speciellt konstigt att hon saknar Sverige titt som tätt. Tankarna vandrar nog ofta iväg till vännerna, familjen, Stockholm och Öland.

Madeleine engagerar sig på distans

Madeleine tillbringade större delen av sommaren i Sverige, och passade då på att besöka två organisationer som hon är beskyddare för. Och det är inte vilka organisationer som helst, självklart är handlar det om något som prinsessan brinner för – barn och ungas välmående. 

Madeleine

Madeleine uppmärksammar sina hjärtefrågor hela vägen från Florida.

Organisationerna som Madeleine är beskyddare för, och som hon besökte i somras, är Maskrosbarn och Min Stora Dag. Nu i helgen blickade hon tillbaka till i somras och delade med sig av klipp där olika barns önskningar uppfylls tack vare Min Stora Dag. Bland annat får man se ett barn få testa på att vara dirigent, och två andra som får träffa kungen på slottet. Till filmerna skriver Madeleine:

“Min Stora Dag uppfyller önskningar för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Jag är stolt beskyddare av Min Stora Dags viktiga arbete!

Kanske saknade helt enkelt prinsessan Madeleine Sverige lite extra i helgen och ville dela med sig av känslorna till sina följare, samtidigt som hon uppmärksammar organisationen som ligger henne så varmt om hjärtat.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: