Madeleines ord om relationen med Victoria – så är den egentligen

Så är relationen med Victoria - egentligen.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria är väldigt nära varandra, men har också perioder då de bråkar. Såhär har relationen sett ut genom årens lopp!

Vänner kommer och går – men syskonrelationer består. Och samma gäller givetvis prinsessor! Att prinsessan Madeleine och Victoria står varandra otroligt nära, som syskon ofta gör, har de berättat om i flera intervjuer. Även drottning Silvia har beskrivit sina döttrars relation som väldigt speciell.

Genom åren har även deras roller ändrats – när de var yngre var Victoria den något bossiga storasystern och Madeleine den charmiga lillasystern med den starka viljan. Numera har de olika roller inom kungahuset men har också mycket gemensamt då de båda är småbarnsföräldrar.

Alltid funnits där som stöd

Storasyster Victoria har också alltid funnits där som ett stöd för prinsessan Madeleine. När kungabarnen var små fungerade kronprinsessan som en slags extramamma för sina syskon, och det är fortfarande henne Madeleine vänder sig till vid kriser.

Under uppbrottet från Jonas Bergström år 2010 åkte kronprinsessan till exempel till sin lillasyster i New York för att finnas där som stöd. Det ska ha blivit många pratstunder längs New Yorks gator under den här perioden och kronprinsessan lyssnade och stöttade Madeleine  i storstaden.

Bråkar ibland

Trots att de ser sig själva som bästa vänner har de även perioder när de bråkar. Om det berättade Madeleine själv under ett besök i Sverige under 2019 när hon var på Bokmässan i Göteborg för att prata om barnboken Stella och hemligheten.

När hon besökte Talldungeskolan, för att träffa några elever, blev hon extra personlig och svarade till och med på frågan om de kungliga syskonen aldrig bråkar ibland.

– De är fantastiska och omtänksamma, men ibland kan de vara jättejobbiga. Och mina syskon är som vilka syskon som helst, ibland kan jag vara jättearg på dem. Men sen älskar jag dem och de är mina bästa vänner, sa prinsessan.

503 Service Unavailable

Foto: TT