Madeleines ord om Sofia – som gjorde Carl Philip vansinnig!

Madeleine var lite skeptisk till Sofia till en början.

Prinsessan Madeleine sa vad hon tyckte om Sofia Hellqvist.Då röt prins Carl Philip ifrån – rejält.

Prinsessan Sofia har en okonventionell bakgrund om man jämför med andra ingifta kungligheter. Hennes belackare gillar att påpeka att hon exempelvis varit med i dokusåpan “Paradise Hotel” och prytt omslaget på den numera insomnade tidningen Slitz.

Det här har inneburit en uppförsbacke för Sofia, som tvingats kämpa mot fördomar och förutfattade meningar för att bli tagen på allvar. Numera är hon fullt accepterad som en medlem av kungafamiljen och beundrad för sitt samhällsengagemang. Men det fanns en tid då hon till och med mötte motstånd inifrån själva familjen.

Prinsessan Madeleine – hennes ord om Sofia

Madeleine var lite skeptisk till Sofia till en början.

Madeleine var lite skeptisk till Sofia till en början.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har skrivit om saken i sin bok “Madeleine – prinsessan privat”. Där framgår det att prinsessan Madeleine länge var skeptisk till sin bror Carl Philips nya kärlek.

Enligt boken reagerade Carl Philip starkt på familjens motstånd. Han blev både sårad och ilsken.

“Madeleine hade ju tidigare gjort klart att hon inte ville ha någonting överhuvudtaget med Sofia Hellqvist att göra. Silvia tyckte också att det var djupt opassande av Carl Philip att träffa Sofia Hellqvist”, skriver Johan i boken.

Johan fick på egen hand bevittna den dåliga stämningen mellan de blivande svägerskorna, när de skulle fotograferas tillsammans.

“Fullständig iskyla mellan Sofia och Madeleine. När de fick syn på fotograferna valde de att gå åt varsitt håll och i mitten fanns Victoria”, skriver Johan.

Numera är de goda vänner

Men åren går och gammalt groll glöms bort. Det som tidigare var kyla kan bytas ut mot strålande värme. Numera märker man tydligt att Madeleine har omfamnat Sofia. Det är bara att titta på bilderna på firandet av Victoriadagen 2019, när Madeleine och Sofia sitter bredvid varandra. Ser detta ut som två personer som har något otalt med varandra?

Sofia och Madeleine – numera såta vänner!

Sofia och Madeleine – numera såta vänner!

Som Johan T Lindwall själv skriver:

”Madeleine insåg att hon hade förlorat matchen. Att hon inte längre kunde sätta något emot när det gällde Sofia Hellqvist.”