Madeleines oro – efter det fruktansvärda beskedet

Madeleines oro ökar efter det fruktansvärda beskedet.

Madeleine och familjen är strandade i ett coronahärjat Florida, och nu kommer ännu dystrare rapporter som gör att oron för prinsessan ökar.

I juli kom rapporter om att coronaviruset ökar med en allt mer oroväckande fart i USA. Framförallt är det staten Florida som är en av de värsta drabbade i landet, staten där som bekant prinsessan Madeleine och hennes familj bor i, i ett område utanför Miami.

Högsta dödssiffrorna sedan pandemins start

Spridningstakten har gjort att familjen har blivit strandsatta i staden, och nu kommer ännu mer dystra rapporter från området som spär på oron för Madeleine ännu mer. Tidningen The Miami Herald uppger nämligen att dödligheten nu har börjat öka ordentligt. Bara under tisdagen avled 276 personer i Florida – den högsta siffran hittills sedan pandemins start. Det totala dödsantalet hittills i staten är 8 553, att jämföra med Sveriges siffror som ligger på 5 770 i skrivande stund.

prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine bor i Florida sedan två år tillbaka och jobba främst med Childhood USA.

Orten Pinecrest, där familjen bor, tillhör också distriktet Miami-Dade County, som enligt The Miami Herald är det distrikt som drabbats hårdast av coronaviruset i hela Florida. De har både högst antal smittade och avlidna.

Har haft en tuff period

Precis som så många andra har också Madeleine och Chris en tuff period bakom sig där de varit isolerade från familj och vänner – bland annat kunde hon inte närvara vid sin älskade systers födelsedag.

– Prinsessan Madeleine tycker självklart att det är tråkigt att inte kunna närvara under sin systers födelsedag. Men i dessa tider får man gilla läget. Det är coronatider och då får man anpassa sig. Men det kommer fler somrar, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till denna veckotidning.

Tidigare under pandemin kunde vi se hur kungafamiljen kom samman och umgicks via videochatt. Vi kan bara hoppas att den vanan fortsätter nu när pandemin slår allt hårdare mot Madeleines Florida.

Foto: TT