Madeleines paus med Chris – efter omtumlande veckorna

Äntligen kan prinsessan Madeleine pusta ut. Hon och Chris O´Neill kan fortsätta sitt liv i Florida utan några vidare krav från kungahuset.

När kungens beslut gällande prinsessan Madeleines samt prins Carl Philips och prinsessan Sofias barn blev officiellt, fanns det en hel del frågetecken kring hur det skulle påverka prinsessan Madeleine. I samband med hovets besked meddelade prinsessan Madeleine att hon kommer fortsätta stötta kungen och kronprinsessan Victoria, men på vilket sätt återstår att se.

Oklart om Madeleine kommer hem till Nobel

Eftersom Madeleine bor i Florida och är gift med Chris O´Neill, som betraktas som en privatperson eftersom han saknar kunglig titel, känns det kungliga livet nu ännu längre bort från Madeleine när barnen inte längre tillhör det kungliga huset.

Svensk Damtidning frågade hovet förra veckan om Madeleine kommer att delta i Nobelfesten i år, men fick till svar att de inte hade information om det i nuläget. Men även om den kungliga kalendern är tom, har prinsessan Madeleine ändå varit synlig de senaste månaderna. När hennes bok Stella och hemligheten släpptes signerade hon böcker på nationaldagen, hon har synts till i en stor öppenhjärtig intervju i tidningen Mama och gått på galor i USA.

Madeleine

I början av oktober var Madeleine och drottning Silvia med vid Childhoodgalan i New York.

Men framförallt har hon den senaste tiden varit hemma med barnen. Både Madeleine och Chris värderar familjelivet otroligt högt och ser gärna att åtminstone en av föräldrarna alltid ska vara hemma med Leonore, Nicolas och Adrienne. Nu, mer än någonsin, kan Madeleine verkligen pusta ut.

Familjen kan bo kvar i Florida

Pressen om var prinsessan Leonore ska börja skolan nästa år har lyft från hennes axlar i och med kungens beslut. Nu kan familjen utan problem bo kvar i Florida och kravet på att Leonore måste gå i svensk skola är borta. Madeleine och Chris kan fokusera på livet på andra sidan Atlanten och ta det lugnt. Hela familjen var till exempel på en lyxweekend i Miami för två helger sedan.

Men ett uppdrag finns med i Madeleines kungliga kalender, den 3 november närvarar hon vid Svenska kyrkans 10-års jubileum i Florida. Därefter verkar hon, enligt kalendern, återgå till att rå om familjen och njuta av värmen i Florida.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: