Madeleines plötsliga vändning – stöttar sin mamma i New York

Madeleine stöttar drottningen i New York

Prinsessan Madeleine gör en helomvändning! Plötsligt ska hon vara med på Childhoodgalan i New York.

Det var inte alls planen att Madeleine skulle vara med på Childhoodgalan i New York. Schemat gapade tomt och alla undrade varför prinsessan inte skulle närvara vid ett event som ligger henne så varmt om hjärtat.

Madeleines hår

Nu är det emellertid klart att prinsessan Madeleine ska vara med. Hon och drottningen gör sällskap till eventet i New York. Det blir en hel del arbete också innan galan äger rum för de båda kungliga damerna. På tisdagen står USA-sektionen av drottning Silvias stiftelse Childhood tillsammans med bland andra Sveriges FN-representation värd för ett möte i FN.

Silvia talar på mötet

Att drottning Silvia har engagerat sig för barnrättsfrågor i många år vet vi, och hon har berättat hur stolt och glad hon är att yngsta dottern nu följer i hennes fotspår.

Silvia

På tisdagens möte är Silvia en av huvudtalarna. Efter FN-mötet är det dags att rulla ut röda mattan inför galan för att uppmärksamma att de nu funnits i 20 år. Galan hålls på The Plaza hotel på exklusiva femte avenyn på Manhattan.

Ny rapport om barns säkerhet på nätet

Den 1 oktober står Childhood USA tillsammans med Sveriges FN-representation m.fl. värd för ett högnivåmöte i FN. På mötet lanseras en ny rapport om barns säkerhet på nätet som tagits fram av Teleunionen och UNESCO:s Bredbandskommission för hållbar utveckling (ITU/UNESCO Broadband Commission for Sustainable Development).

Childhoods 20-årsjubileum i Stockholm:

Foto TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: