Madeleines plötsliga vändning väcker starka reaktioner – orden efter beteendet

Madeleines plötsliga vändning väcker starka reaktioner – orden efter beteendet

Prinsessan Madeleines insats skapar skriverier världen över.

Därför kritiseras Victoria och Madeleine!
1:00

Efter reklamen: Därför kritiseras Victoria och Madeleine!

(1:00)

Slå på ljud


Prinsessan Madeleine kan lätt hamna i blåsväder vid minsta snedsteg på grund av sin kungliga titel. Och trots att hon bor på andra sidan Atlanten sprids nyheter om Madeleine eller familjen som en löpeld världen över.

För inte alltför länge sedan tog prinsessan ett beslut som fick många att höja på ögonbrynen – men nu verkar det som att en vändning har skett.

Skarp kritik mot prinsessan Madeleine

Det var i påskas som många rasade på vår kungliga familj. Både Madeleine och Victoria ansågs vara dåliga förebilder.

Madeleine hade nämligen då presenterat prinsessfamiljens senaste tillskott – labradoodlen Teddy. Och strax dessförinnan visade Victoria upp cavapoon Rio. Två omstridda blandraser som fick hund-Sverige att se rött.

– Många uppfattar det som ett hån med tanke på det arbete som görs för att främja avel av friska och sunda rashundar, skrev då Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben i en krönika.

Prinsessans vändning efter bråket

Men nu har ju Madeleine "vägt upp" för Teddy, genom att adoptera treåriga Oreo! En Bichon havanais som kommer från en hundstall i Miami, och som tidigare blivit behandlad ytterst dåligt.

"Han stod bunden utomhus i alla väder, och nästan dygnet runt. Men nu är han så kärleksfull och får oss alltid att skratta. Och ja – han och Teddy är bästa kompisar och kan inte sluta leka med varandra!", skrev Madeleine när hon visade upp Oreo på Instagram.

Och denna prinsess-insats har definitivt inte gått obemärkt förbi. Madeleine har hyllats stort efter adoptionen, både i Sverige och i utlandet. Nu uppmärksammas hon ytterligare.

Madeleine hyllas stort för sin insats

Sascha Camilli från PETA Foundation, som är den största djurrättsorganisationen i världen skriver i en insändare till Karlskoga Tidning-Kurinen:

"Vilken underbar nystart för den bedårande hunden Oreo, som har gått från en sorglig existens fastkedjad utomhus till en kunglig tillvaro efter att ha adopterats av prinsessan Madeleine.

Prinsessan gjorde ett godhjärtat val när hon adopterade en hund från ett hundhem istället för att köpa en valp. Med det valet är hon en förebild för alla som funderar på att utöka familjen med ett husdjur. Medan uppfödarna fortsätter producera valpar att säljas som handelsvaror fylls djurhemmen med älskvärda djur som behöver komma till ett permanent hem i kärleksfulla familjer."

Ja, vilken helomvändning för prinsessan, som nu hyllas i stället för att kritiseras för hennes hundval!

Foto: TT