Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines privata vädjan direkt från stormkaoset

06 sep, 2019, 08:14 
Margareta
Stormen Dorian har satt skräck i en hel världsdel. Nu gör prinsessan Madeleine sitt för att hjälpa de drabbade.
Annons

Det kunde ha varit hon, prinsessan Madeleine, som drabbats av stormen. Som tvingats fly, i bästa fall.

I stället tog sig stormen Dorian förbi Miami på ett lindrigare vis än förväntat. Däremot är det andra som drabbats desto mer. Otroligt mycket mer. Som på Bahamas. Bilderna på förödelsen är svåra att ta in. De som överlevt har inte längre något alls i livet kvar, mer än sina nära och kära. Kläder, mat, rent vatten. Trygghet. Ett tak över huvudet. Värme för sina barn. Och på andra sidan sundet, i Miami, försöker nu prinsessan Madeleine göra sitt för att hjälpa dem som är i behöv av det som allra mest just nu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“My thoughts and prayers are with the people of the Bahamas who are suffering tremendously. Please join me in helping in any way you can”, skriver hon på Instagram och taggar Röda korset och Unicef, de hjälporganisationerna hon valt att stötta.

Prinsessan Madeleine hjälper alltså inte bara utsatta barn på arbetstid, utan även på sin fritid. 17 000 barn på Bahamas uppges drabbade, tillsammans med sina familjer.

Prinsessan Madeleine stöttar drabbade efter stormen Dorian på det sätt hon kan.
Prinsessan Madeleine stöttar drabbade efter stormen Dorian på det sätt hon kan.

Hade evakueringsplan

Tidigare under veckan visste inte heller Madeleine eller hovet hur hon och familjen skulle drabbas. De hade en tät kontakt med prinsessfamiljen och en evakueringsplan fanns till hands om så skulle behövas. Som tur är hann det inte gå så långt, men tyvärr är stormsäsongen inte över i den delen av världen. Florida drabbas ofta av mer eller mindre starka stormar så här års. Låt oss hoppas att det värsta nu är över.

Vill även du, precis som Madeleine, stötta de drabbade på Bahamas kan du göra det!

Foto TT

Annons