Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines problem med exet Jonas Bergström – misstankarna stämmer

02 jun, 2024, 07:00 
Prinsessan Madeleines problem med ex-fästmannen Jonas Bergström.
Annons

Allt var i stort sett klart. Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström var förlovade och skulle gifta sig. Jonas hade börjat sätta sig in i rollen som framtida prins och planerna för ett storslaget bröllop var i full gång.

Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idagBrand logo
Madeleines ex Jonas Bergström – det gör han idag

Då kom chockbeskedet: Madeleine och Jonas bryter upp.

Madeleine packade väskorna, satte sig på ett flyg och sökte sig till andra sidan pölen. Hon installerade sig i New York, lång bort från den uppståndelse som nyheten väckt i Sverige.

Annons

Madeleines flytt

Sedan flera år tillbaka lever Madeleine med familj i Florida, där hon och stora kärleken Chris O'Neill kunnat ducka det kungliga rampljus som de så ogärna vistas i.

Den saken kommer dock bli svårare när Florida-familjen om några månader packar väskorna, flyger tillbaka hem till Sverige och börjar leva ett helt nytt liv.

Enligt hovet är Madeleine och Chris måna om att barnen, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne, ska få en svensk skolgång och en svensk uppfostran.

Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj flyttar snart hem till Sverige.Anders Wiklund/TT

Madeleines och Chris skoljakt

Vilka skolor som Madeleine och Chris sätter barnen i är oklart, men Svensk Damtidning har tidigare rapporterat om att de besökt Campus Manilla, där prinsessan Estelle och prins Oscar går, för att se om det vore ett lämpligt alternativ.

Annons

Tanken var dessutom att flytten skulle ägt rum redan förra året. Då hade yngsta dottern Adrienne inte hunnit fylla sex år och förhoppningen var att hitta en förskola ute på Djurgården.

Problemen med Jonas Bergström

Problemet är bara att Jonas Bergström har barn i samma ålder och en källa till Aftonbladet vore det inte bra om de hamnade på samma skolor som Madeleines och Chris barn.

– Det finns många riktigt bra förskolor där, men det får inte bli så att Madeleine och Jonas Bergströms barn hamnar i samma förskola. Det är inte en bekväm situation för Madeleine, säger källan.

Annons

I dag har inte Madeleine och Jonas Bergström någon kontakt. Visst händer det att de stöter på varandra på gemensamma vänners fester, och då brukar de hälsa artigt, men mycket mer än så är det inte.

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström
Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström har inte längre någon kontakt.Pontus Lundahl / TT

Foto: TT

Annons