Madeleines son Nicolas – så är livet för Florida-prinsen

Prins Nicolas med sin mamma prinsessan Madeleine

Han bor 800 mil från Sverige, så det är inte konstigt att Nicolas är vår egen doldisprins. Men här berättar Madeleine fint om sin son!

 

Familjens solstråle. Eller som pappa Chris uttrycker saken: A gentle soul.

I dag fyller prinsessan Madeleines son Nicolas fem år, och sedan han föddes på Danderyds sjukhus den där junidagen 2015 har han hunnit med att bo i fyra städer i tre länder, och kanske har det bidragit till att han har blivit lite av kungafamiljens doldisprins. Men ingen fara, prinsessan Madeleine berättar så fint om sin pojke att man får en bild av honom ändå:

Prins Nicolas på födelsedagsbilden 2019.

Nicolas är lillprinsen med det varma hjärtat.

– Leonore är den livliga och spralliga. Nicolas är mycket mer lugn och känslig med ett stort hjärta, en riktig mammas pojke. Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!” säger Madeleine i magasinet Mamas stora intervju.

– Chris är väldigt känslosam och mjuk, så jag ser den sidan i Nicolas. Chris ser också detaljer som Nicolas gör och tycker om fina ting.

Prinsessan Madeleine med sin man Chris och barnen Nicolas, Leonore och Adrienne.

Prins Nicolas hemma i Miami med sin familj. Numera är han också stolt lillhusse, men valpen Teddy saknas på bilden.

Prins Nicolas – livet i Miami

Men hur ser då vardagen ut för den svenska kungafamiljens egen Florida-prins? Ja, mycket kretsar kring beachen och poolen och Nicolas lärde sig att simma tidigt. Han går i förskolan (även om den nu är stängd på grund av coronan) och är en liten sportkille.

Mamma Madeleine och pappa Chris kör honm till fritidsaktiviteterna runtom i Miami, som i hans fall är fotboll och det som kallas ”sports” och innebär att barnen får nosa på alla möjliga sporter, från basket till baseball.

Prins Nicolas.

Bara fem år, men ger redan mamma komplimanger.

Prinsessan Madeleine avslöjar också i Mama att Nicolas är familjens lilla nattvandrare. Och att gosekaninen som heter Blue (lillebror till prinsessan Leonores kanin Pink) alltid sitter med vid frukostbordet!

Prins Nicolas och Kungahuset

Prins Nicolas tillhör kungafamiljen, men inte Kungahuset.

Prins Nicolas tillhör kungafamiljen, men inte Kungahuset.

När kungen i höstas tillkännagav sitt nya vägval för Kungahuset var prins Nicolas ett av de barnbarn som stod i centrum. För honom innebar farfar kungens beslut att hans kungliga HKH-titel (Hans Kungliga Höghet) drogs in och i samma sekund befriades Nicolas också från alla eventuella framtida kungliga plikter. I dag är han fri att bli vad han vill när han blir stor.

Adrienne, Nicolas och Leonore leker ofta tillsammans.

Ett mellanbarn, mellan två systrar.

Foto: TT, Kungliga Hovstaterna.