Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines sorg efter beslutet – nu bryts fina familjetraditionen

04 okt, 2023, 18:00 

Prinsessan Madeleine och familjen står inför en hel del förändringar.

Annons
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!Brand logo
Här gör Madeleine oväntad comeback – timmar före kungens stora fest!

Det var 2018 som prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bestämde sig för att bosätta sig i soliga Florida i USA, tillsammans med de tre barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Det tycks ha varit ett lyckat beslut – med tanke på att familjen blivit kvar i hela fem år.

Men i somras avslöjade hovet att prinsessfamiljen bestämt sig för att flytta hem till Stockholm igen, efter över 10 år utomlands. Anledningen ska vara att paret vill att barnen ska få en "svensk uppväxt" och givetvis ha närmare till familjen.

Annons
Kungliga Familjen. Stående från v. prins Oscar, prinsessan Estelle, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prins Julian, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill, prins Nicolas. Sittande från v. prins Gabriel, prins Alexander, drottning Silvia, kung Carl Gustaf, prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne. Fotografiet är taget i Vita havet på Kungl. Slottet. 2023
Snart kommer hela kungafamiljen vara bosatt i Stockholm!

Prinsessan Madeleines plötsliga beslut om flytten till Stockholm

Tanken var till en början att familjen skulle flytta till Hovstallet i Stockholm efter sommaren och att barnen skulle börja i svensk skola till hösten.

Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt.

Under sommaren förklarade hovets informationschef Margareta Thorgren för Expressen att familjen tvingats skjuta på flytten till 2024.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa Margareta Thorgren till tidningen i somras.

Annons
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine med barmnen prinsessan Leonore, prinsessan Adrienne och prins Nicolas tar emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.
Familjen kommer flytta till Sverige 2024.

Madeleines sorg – nu bryts fina familjetraditionen

Den stora flytten kommer förstås innebära en stor livsförändring för alla familjemedlemmar, som numera är vana vid ett liv långt bort från Stockholms innerstad.

Familjen har ju blivit mycket familjära med amerikanska traditioner, vilket nu såklart kommer förändras.

Madeleine, Chris och barnen tycker exempelvis att det är väldigt kul att gå all in när det kommer till Halloween! Varje år brukar vi få en bild från Floridafamiljen i sina fantastiska utklädnader.

Annons

Men detta blir familjens sista Halloween i USA.

Högtiden firas förstås även i Sverige – men inte alls till samma utsträckning som i USA, vilket förstås är tråkigt för barnen.

Men förhoppningsvis kan familjen hålla i traditionerna så gott det går även i sitt nya liv i Sverige!

Annons