Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Madeleines sorg i Florida – här är bilderna hon inte vill se

Prinsessan Madeleine

Foto: TT

Det kan inte vara kul för prinsessan Madeleine i Florida att mötas av dessa bilder...

GRATTIS KUNGEN! Här firas monarken på Kungliga slottet – se filmen
0:59

Efter reklamen: GRATTIS KUNGEN! Här firas monarken på Kungliga slottet – se filmen

(0:59)

Slå på ljud

2018 gick prinsessan Madeleines flyttlass till varmare breddgrader, närmare bestämt Florida. Där lever hon ett härligt liv tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen Adrienne, Leonore och Nicolas.

Och visst verkar hon trivas i solen, men nu nås hon av bilder från tvärs över Atlanten där nackdelarna med flytten gör sig påminda...

Första riktiga firandet

I lördags, den 30 april, fyllde vår kung år! Han firades äntligen med pompa och ståt, efter en tid med lite mer stillsamma firanden, på grund av pandemin.

Men nu kunde svenska folket traditionsenligt samlas utanför slottet för att hylla och gratta vår kung. Och det var minst sagt bra uppslutning, hundratals människor stod ute i den härliga solen för att visa sin uppskattning på bemärkelsedagen.

Det bjöds på musik från Marinen, Armén och Livgardets dragoner, och vid klockan tolv firades kungen med 21 salutskott som dånade ut från Skeppsholmen mittemot slottet. Kungafamiljen samlades sedan för att vinka till folket – alla utom Madeleine.

Alla på plats – förutom Madeleine

På plats i Ordenssalarnas fönster var prinsessan Sofia, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, drottning Silvia och självklart dagens huvudperson – kungen.

Kungafamiljen på kungens 76-års dag
Karin Törnblom/TT

Dessutom hade tre barnbarn tagit sig dit, Estelle, Oscar och Gabriel. Och för den sistnämnda var det första gången han fick vara på plats och fira sin farfar! Och vilken succé han gjorde, den fyraåriga prinsen vinkade glatt till folket som om han aldrig gjort något annat.

Prins Gabriel

Fyraåriga prins Gabriel blickade ut över folkhavet.

Karin Törnblom/TT

Det måste därför kännas snopet för prinsessan Madeleine, som missade sin pappas traditionsenliga firande, och istället möttes av foton på familjen hemma i Florida. '

Enligt hovets informationschef Margareta Thorgren kommer Madeleine till Sverige igen på sommaren, och då får hon förhoppningsvis tillfälle att gratta sin far i efterskott.

Sofia och Carl Philip delade med sig av en sällsynt privat bild från firandet!

Foto: Prinsparet, Instagram

Foto: TT/Prinsparet, Instagram

LÄS MER: Prins Gabriel chockar alla på kungens firande – underbara bilderna!

LÄS MER: Chocken! Här syns Sofias utseendeförändring – på kungens middag

LÄS MER: JUST NU: Här firas kungen på slottet – hela familjen på plats!