Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines spricka i USA – uppoffringen för Chris

04 okt, 2019, 06:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
prinsessan madeleine chris oneill
Prinsessan Madeleines Florida-liv består inte bara av soliga eftermiddagar vid poolen. Det finns också en hemlängtan som gör sig påmind då och då.
Annons

Borta bra men hemma bäst. Ett ordspråk som de allra flesta kan känna igen sig i. Även prinsessan Madeleine.

Hon har bott utomlands i flera års tid och förra året gick flyttlasset till Florida. En delstat i USA som maken Chris redan var hemmastadd i. Under flera års tid pendlade ju nämligen Eva O’Neill till Florida och då bodde hon i en lyxvilla som sonen köpt.

Prinsessan Madeleines Florida-liv har sina nackdelar

När hovet gick ut till svenska folket och berättade om Florida-flytten förklarade man att Chris har lättare att sköta sitt arbete från USA – än från Stockholm. Men trots att Madeleine trivs i soliga Miami så kryper sig hennes hemlängtan på titt som tätt. Inte minst när hon får besök hemifrån.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia och Madeleine
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på Childhood-galan i New York.

Just nu befinner sig drottning Silvia hos Madeleine och barnen i Florida. Mor och dotter var gäster vid den stora Childhood-galan i New York och efter det följde Silvia med Madeleine hem till Florida. Efter att ha flugit över Atlanten ville drottningen förstås passa på att träffa barnbarnen Leonore, Nicolas och Adrienne när hon ändå var på plats i USA.

Annons

Arbetet med drottning Silvia får henne att längta hem

Tanken på hur Childhood-arbetet skulle kunna se ut om Madeleine bodde i Stockholm, och var nära mamma Silvia, tänker prinsessan förstås ofta. De har en otroligt nära relation och brinner lika starkt för barns rättigheter. Men just nu ligger hennes fokus på Chris.

prinsessan madeleine om livet i florida
Just nu ligger Madeleines fokus på Chris.

Prinsessparets vardag på Hovstallet varade bara i några månader och trots att Chris och Madeleine umgicks mycket med prinsessans väninnor, kronprinsessparet och Carl Philip och Sofia så var Chris situationen inte optimal. Han har affärskontakter över hela världen och reste mycket medan Madeleine var kvar i Stockholm med barnen.

Chris har svårt att jobba i Stockholm

Livet i Florida gör att Chris kan vara en mer närvarande far som lämnar och hämtar barnen på förskolan och även deltar i deras aktiviteter. Och det är precis en sådan vardag som paret önskar just nu. En vardag fri från långa arbetsresor och kungliga plikter.

Men visst vore det mysigt att kunna klämma in en söndagsmiddag på Drottningholm när andan faller på. Det kan Madeleine sakna.

Foto: TT

Annons