Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines spricka med Victoria efter beslutet

27 okt, 2020, 06:00 
Madeleine har varit i det närmaste osynlig i kungafamiljen sedan pandemin startade. Enligt Herman Lindqvist är det precis så hon vill ha det.
Annons
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!Brand logo
Kommer Madeleine att göra en Megxit? Herman Lindqvist reder ut!

Pandemin har gjort djupa avtryck i samhället världen över, och kungahuset är inget undantag. Efter en vår där i princip allt var inställt har de nu hunnit anpassa sig och syns allt mer för det svenska folket.

Just synlighet är viktigt för ett kungahus vars existens är till stor del symbolisk, det menar författaren och historien Herman Lindqvist.

Herman Lindqvist
Herman Lindqvist tror att Madeleine är preis där hon vill vara – borta från rampljuset.

– Om de isolerar sig för länge och för mycket så försvinner de från människors medvetande. Om de inte finns i media så kan människor under vad vi ska med dem till, de behövs ju inte. Så det är illa för dem, säger han.

I år förlorar vi flera tillfällen då vi är vana att de våra kungligheter uppklädda till tänderna mingla med kändisar och internationell elit då bland annat Polarprisutdelningen och Nobelfesten ställts in. Det får konsekvenser.

Annons

– Det betyder oerhört mycket. Den publiciteten, att de visar sig och att de är närvarande. De måste finnas och det har de inte kunnat nu på grund av pandemin, säger Herman Lindqvist.

Den vi sett absolut minst av under pandemin är förstås prinsessan Madeleine. Medan Victoria klivit fram och tagit ett enormt ansvar tillsammans med Daniel har hon dragit sig undan allt mer, och sitter på säkert avstånd från det kungliga livet i sitt hem i Florida.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill trivs i Florida.

– Jag tror att hon mer och mer glider ut ur bilden, hon vill inte vara mer och hon är inte med. Nu är det lätt att skylla på pandemin. Jag tror helt enkelt att hon inte vill, säger Herman.

Harry och Meghan lämnade kungahuset med en storartad sorti, kommer vi få se nåt liknande från Madeleine?

– Hon har nog aldrig velat göra samma sak, hon är en helt annan personlighet. Jag har fått den känslan av att hon skulle lida oerhört av att vara någon Meghan-figur.

Annons