Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines stora fasa: Prinsessans intima bilder blir en snackis igen

13 jan, 2023, 16:10 
Prinsessan Madeleine
Madeleines tuffa period med utlämnande bilderna dras upp igen. Så hanterade prinsessan mediadrevet...
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria bryter tystnaden • Madeleine på botten • Sanningen bakom Sofias frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 2Brand logo
Victoria bryter tystnaden • Madeleine på botten • Sanningen bakom Sofias frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 2

Madeleine har ett struligt förhållande till pressen. Tidigare har bevakningen av kungligheterna varit än mer intensiv än idag.

Det blev faktiskt så intensivt för det yngsta kungabarnet under tidigt 2000–tal att den enda utvägen hon såg var att flytta till London. All för att komma ifrån det mediala intresset, det säger Magnus Alselind i Expressens poddsatsning "Lägg ut".

Magnus Alselind befann sig som reporter i London, och korsade vägar med prinsessan vid olika tillfällen. Reportern gav en gång henne sitt visitkort, om hon möjligtvis skulle få användning av det i framtiden.

Prinsessans intention i England var att studera men det var annat som hamnade i fokus i svenska medier:

— Daniel Nylén tror jag att det var, hade avslöjande bilder på henne och en bad boy, Eric Granath, som hon hade ihop det med, när de gick i en park i London. De bilderna väckte stor uppmärksamhet.

Annons

Det fanns en stor anledning till varför dessa bilder utmärkte sig.

— Jag tror att Erik Granath hade handen på den svenska prinsessans bröst, säger Alselind i podden.

— Oj, utbrister Karin Olsson.

— Då ville alla veta – Är de ihop? säger han och minns tillbaka.

Blev kontaktad av prinsessan mitt i mediastormen

Pressen och fotograferna var på prinsessan som iglar efter händelsen. Alla ville få ett exklusivt uttalande från Madeleine. Fotografer och journalister stod utanför prinsessans hem i London.

Reportrar började tappa hoppet – Madeleine skulle inte öppna upp sig om bilderna under detta intensiva påtryck.

— Vi satt och tog en kaffe när min mobil plötsligt ringde och en röst säger "Hej det är Madeleine", återberättar Alselind och fortsätter:

— Vi har ett samtal på drygt en halvtimme om ditt och datt. Hon tyckte att det var jobbigt med bevakningen och ansåg att hovets informationschef inte skulle sköta det här själv längre. Hon tog saken i egna händer och kontaktade mig.

Annons

Magnus Alselind berättar att han gav prinsessan några goda råd:

— Jag sa "Lika bra att snacka ut och ge din version av varför du är i London, varför du lämnat Sverige och vad som ska hända framöver. Mitt andra råd var att ge historian till Expressen.

Alselind berättar att han fick ansvar över att skriva om Madeleines sida av saken:

— Hon talade faktiskt ut dagen efter och sen återkopplade svenska hovet eller om det var svenska ambassaden och bjöd in till stora enskilda intervjuer på svenska ambassaden i London. Prinsessan pratade ut till Aftonbladet, Expressen, TT och Svensk Damtidning.

Madeleine, Erik Granath
Prinsessan Madeleine och exet Erik Granath

Foto: TT

Annons