Madeleines stora ilska – efter bilderna på kungafamiljen!

Prinsessan Madeleine fick se bilder på kungafamiljen.Fina bilder – men en detalj stack ut och gjorde prinsessan rasande!

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia är numera såta vänner. När hela kungafamiljen samlas brukar man ofta kunna se prinsessorna i glatt samspråk – men så har inte alltid varit fallet.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall har i sin bok “Madeleine – prinsessan privat” skildrat hur relationen mellan Madeleine och Sofia fick en tuff start.

Bilderna på kungafamiljen som gjorde prinsessan Madeleine rasande!

Bilder från när förlovningen blev officiell!

Bilder från när förlovningen blev officiell!

I en episod av boken berättar Johan om hur kungen och drottning Silvia, som ett slags vänskaplig gest, bjöd med Sofia och prins Carl Philip ner till sommarhuset Villa Mirage på Franska Rivieran. Detta var en anomali i sammanhanget. Så kärvänliga brukade inte kungaparet bli med sina barns partners – i alla fall inte så så snabbt.

”Varken Daniel Westling, Jonas Bergström eller Emma Pernald hade varit välkomna dit i kungafamiljens sällskap. I alla fall inte officiellt”, skriver Johan. 

Prinsessan Madeleine rasande

Madeleine – vår prinsessa i Florida!

Madeleine – vår prinsessa i Florida!

För Madeleine kom detta som en chock. Hon var avigt inställd till Sofia – och så såg hon plötsligt bilderna från familjebåten Polaris.

”Redan samma kväll kablades bilderna på Sofia och kungaparet ut över hela Europa. De visade Sofia i bikini tillsammans med kungaparet och Carl Philip i båten. Sofia och Carl kysste varandra rakt framför en skrattande Silvia”, skriver Johan. 

”Någon däremot inte skrattade när hon fick syn på bilderna var Madeleine. Hon blev helt tokig. Rasande är en annan beskrivning. Madeleine kände sig lurad av familjen.”

Men sedan dess har läget ändrats. Madeleine har accepterat Sofia och numera finns det inte minsta spår på någon kyla mellan prinsessorna.