Madeleines succécomeback med barnen – priset på drömklänningen

Prinsessan Madeleine

Exklusiva bilder från Madeleine prinsesskalas – och vi har prislappen på klänningen!
Första bilderna på Madeleine i Sverige • Oscars kungliga debut utomlands • Sanningen bakom Nicolas frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 24!
1:00

Efter reklamen: Första bilderna på Madeleine i Sverige • Oscars kungliga debut utomlands • Sanningen bakom Nicolas frånvaro – 3 kungliga snackisar från vecka 24!

(1:00)

Slå på ljud

Vilken comeback! Prinsessan Madeleine landade i tisdags och har har bara varit på sin kungliga hemmaplan i fyra dagar, men hon har redan hunnit göra skillnad:

Gårdagens sommarkalas på Hovstallet, med åtta små gäster bänkade på den gröna innergården framför flädersaften, chokladbollarna och den blåa prinsesstårtan blev helt magiskt!

Prinsessan Madeleine har kalas på Hovstallet för barnen från Min Stora Dag

Prinsessan Madeleine med barnen från Min Stora Dag. Vilket prinsessigt kalas!

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag

För barnen blev det en välbehövlig paus från en tuff sjukdomsvardag och en chans att få glömma allt det svåra för en stund.

Jag är så pirrig, sa 9-åriga Elias från Vedum som har haft en elakartad tumör och varit på sjukhus i mer än ett år.

Elias från Vedum lämnar blommor till prinsessan Madeleine

9-årige Elias charmade med blommor.

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag
Prinsessan Madeleine med Elias från Vedum under Min Stora Dag på Hovstallet

En riktigt kalasig Stor Dag!

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag

Barnen kom från Falun, Karlstad, Skövde och Stockholm – och de fick åka limousine till Hovstallet, som bjöd på finaste försommarväder och trolleri av Tobbe Trollkarl.

Och borden, de var dukade så kungligt, med maffiga fång av pioner och prästkragar. Sverige när det är som finast – som prinsessan Madeleine alltid brukar säga.

Prinsessan Madeleine och Min Stora Dag har kalas på Hovstallet 2022

Tre prinsessor – och alla gick i rosa.

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag

– Det var härligt att få se prinsessan Madeleine peppa barnen så fint. Den här Stora Dagen blev ett fyrverkeri av livsviktig glädje som fyllde på med viktig kraft och ork, säger Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane som också var med under dagen.

– Barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kämpar dagligen och behöver inspiration, uppmuntran, stöttning och glädjefyllda upplevelser. Det ger kraft att fortsätta orka kämpa.

Prinsessan Madeleine vid kalaset på Hovstallet för Min Stora Dag

En dag som bjöd på mycket kul!

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag

Och värdinnan Madeleine gick självklart i prinsessrosa. En somrig drömklänning som visar sig komma från LoveShackFancy – det var kungliga superfashionistan Sarah Williams och hennes sajt Ufonomore först med att avslöja.

Prinsessan Madeleine i en rosa klänning från LoveShackFancy

Prinsessan Madeleines klänning – vilken midsommardröm!

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag

Och priset?

Ja, ingen budgetdress direkt. Den som vill ha en likadan får räkna med att betala en slant: Just nu kostar Madeleines rosa sommardröm runt 6 000 kronor.

Prinsessan Madeleines stöd till Min stora dag

Prinsessan Madeleine, Jennifer McShane generalsekreterare Min Stora Dag, Tobbe Trollkarl och barnen som var med på kalaset på Hovstallet

Prinsessan Madeleine med sina gäster och Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane. Till vänster Tobbe Trollkarl.

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag

Prinsessan Madeleine är beskyddare av välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag som uppfyller önskningar och ger livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.

Målet är att alla de 200 000 barnen i Sverige som är drabbade ska få en glädjefylld paus från en vardag som präglas av mediciner och behandlingar.

Foto: Magnus Ragnvid/Min Stora Dag, Claudio Bresciani/TT.