Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines succéklänning får alla att häpna – se svindlande prislappen!

19 sep, 2023, 05:00 

Prinsessan Madeleine visar än en gång näsa för mode!

Annons

Det spelar ingen roll om det är vida kjolar, extravaganta gala-klänningar eller arbetskläder i kostym: Madeleine ser ändå allt till att lysa upp varje rum – och skapa en magisk look som får alla att häpna.

Vilka klänningar – och juveler! Se när kungligheterna kommer till jubileumsbankettenBrand logo
Vilka klänningar – och juveler! Se när kungligheterna kommer till jubileumsbanketten

Prinsessan har en vana att ständigt dyka upp i vackra kreationer som andas glamour. När det var dags för kungens firande av 50 år på tronen så gjorde hon heller inget undantag och sågs stråla i flera sammanhang.

Till jubileumsbanketten dök hon upp i en silverfärgad paljettklänning med capé, skapad av den brittiska designern Jenny Packham.

Annons

Madeleine väljer himmelsblått

Madeleine har alltid haft en faiblesse för brittiska designers, medan storasyster kronprinsessan Victoria nästan uteslutande väljer plagg från svenska designers.

Det verkade dessutom som att Madeleine satsade extra mycket på färgen himmelsblå. Både vid Te Deum-gudstjänsten på fredagen och kungens konsert på lördagen bar hon plagg i lättsamt blå färg.

Så mycket kostar klänningen

Just klänningen hon bar under konserten har fått extra stor spridning. Det kungliga modekontot Royal Fashion Police har noterat Madeleines stil och berättar att klänningen kommer från märket Self-Portrait.

Annons

Klänningen är en isblå, chiffongcrêpe med blommig spetsdetalj, skärp i midjan och plisserad kjol. Den är långt ifrån den dyraste i Madeleines garderob, men har ändå en prislapp på 11 478 kronor.

”Färgen passar henne helt perfekt”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Perfektion! Älskar den ljusblåa färgen. Madeleine ser alltid magisk ut i blått. Passar kanon till hennes blå ögon också”, skriver en annan.

Foto: TT/Instagram

Annons