Madeleines svar efter kritiserade videon på henne och Chris: "Hemskt"

prinsessan madeleine reagerade efter kritiserade thihi-videon

Patrick van Katwijk
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill valde att göra någonting annorlunda när de skulle berätta för svenska folket om sin förlovning. Men deras val kritiserades.
10 kungliga brudklänningar vi aldrig glömmer
Slå på ljud

Tanken var god men Madeleines och Chris förlovningsvideo, som hovet publicerade år 2012, resulterade i platt fall. Den stora snackisen (förutom parets bröllopslycka) blev nämligen det faktum att prinsessan sa "tihi" mot slutet av inspelningen.

Prinsessan Madeleines egna ord om förlovningsvideon med Chris O'Neill

Ja, som prinsessa blir nästan allt man gör föremål för diskussion. Och det fick Madeleine verkligen uppleva när videon fick spridning i sociala medier. Många gjorde sig lustiga över prinsessans val att lägga till ett litet fnissigt läte mot slutet av tillkännagivandet.

LÄS MER: Bilden på Daniel och Mette-Marit väcker reaktioner

När Madeleine och Chris ställde upp på en intervju i Svenska Dagbladet, året därpå, kommenterade de för första gången den omtalade filmen.

– Ja, det var hemskt, sa Madeleine och skrattade.

Var det en tillfällighet? frågade reportern.

–  Det är en grej vi har i familjen. Vi har mycket olika ljud för oss och Chris skämtar ofta med mig om det. Det lustiga var att vi själva såg filmen utan att reagera, fortsätter Madeleine i intervjun.

Det här var dessutom första gången, i svensk historia, som en kunglighet väljer att tillkännage sin förlovning i sociala medier på det här sättet. Det vanliga är annars att hovet kallar till presskonferens och att det blivande brudparet svarar på frågor inne på slottet. Men Madeleine har alltid gått sin egen väg och slutar aldrig att överraska. Oavsett om det handlar om att spela in en förlovningsvideo eller säga "tihi".

LÄS MER: Bilden på Madeleine chockar!

Foto: TT

Foto: TT