Madeleines svåra beslut som påverkar Sofia

sof mad

Två prinsessor – och ett kungligt ex. Ingen lätt sits... Fråga bara Madeleine och Sofia.

 

Det är inte alltid lätt med gamla ex. Det kan prinsessan Sofia skriva under på.

När prins Carl Philip och hans dåvarande flickvän Emma Pernald gjorde slut efter sina nio år tillsammans uppstod nämligen en ganska komplicerad situation.

För Emma var nära vän med prinsessan Madeleine. Och Madeleine hade ingen lust att ta död på den vänskapen bara för Sofias skull.

Emma Pernald och prinsessan Madeleine

Fortfarande väninnor: Emma Pernald och prinsessan Madeleine.

Så prinsessan Madeleine vägrade att välja sida. Hon har behållit Emma Pernald som sin nära väninna, och har valt att gå balansgång så att Emma och Sofia aldrig ska behöva träffas. Inte det lättaste alla gånger, och på Madeleines bröllop var krocken oundviklig: De hamnade jobbigt nära varandra i vimlet.

Emma Pernald och prins Carl Philip

Emma Pernald med sin dåvarande pojkvän prins Carl Philip. Ett uppbrott som på sin tid väckte stor uppmärksamhet eftersom många hade räknat med att Emma skulle bli prinsessa.

Nu har Emma Pernald hunnit fylla 40, och i dag jobbar hon som marknadsdirektör på Nordea. Hon är gift med Tomas Jonson, 40, vd på företaget Insplanet som förmedlar försäkringar och privatlån, och de har två pojkar, August, 5, och Arthur, 7. Ett familjeliv i villan på Lidingö, långt från det kungliga strålkastarljuset.

Emma Pernald med sin man Tomas Jonson och deras barn Arthur och August.

Emma Pernald med sin man Tomas Jonson och deras barn Arthur och August.

Så träffades Carl Philip och Sofia

Prins Carl Philip och Sofia, som då hette Hellqvist, spanade första gången in varandra i nattvimlet på Stureplan. Ett år senare blev de ett par, efter att ha träffats igen, nu på Pepes Bodega i Båstad.

Foto: TT.