Madeleines kval – slits mellan Chris och kungen

Prinsessan Madeleine har det inte lätt när hon ska bestämma var hon ska fira jul varje år. Å ena sidan vill hon bygga egna traditioner och å andra sidan förväntas hon fira jul hemma i Sverige.

I år blir det en blixtvisit till Sverige för prinsessan Madeleine. Efter Lucia den 13 december sätter hon sig på ett plan och flyger hem till Miami igen. Och allt talar också för att prinsessan heller inte komma att fira jul hemma i år, eftersom det skulle innebära ytterligare en långresa dagarna innan jul.

Istället ser det ut att bli en solig och varm Florida-jul för prinsessfamiljen. Alternativt firar de hos Chris mamma i London, eller hos hans syster på hennes brittiska gods.

Svårt att välja

Ja, prinsessan Madeleine har det sannerligen inte lätt när hon ska välja var hon ska fira jul varje år! För samtidigt som prinsessan gärna vill bygga egna traditioner och har velat bygga upp en vardag i Florida sedan flytten dit, saknar hon givetvis familj och vänner hemma i Sverige. Vid jul finns också en tradition och varje år försöker även hela, stora kungafamiljen att komma samman och fira jul tillsammans, vanligtvis på Drottningholm. Samtidigt måste hon ju också ta hänsyn till Chris som dels har sin affärsverksamhet att tänka på, och dels också gärna firar tillsammans med sin mamma i London.

I Sverige förra året

Förra året, när flytten bar iväg till Miami, blev saknaden för stor och hon, Chris O’Neill och barnen Leonore, Adrienne och Nicolas åkte iväg till Sverige och stannade hela julhelgen. Då bodde de i en lägenhet i Hovstallet i Stockholm, där de också tidigare hade sin permanenta bostad. Drottningen fyllde ju också 75 år förra året, vilket sannerligen också avgjorde saken. Då valde också Chris O’Neill att arbeta på distans för att familjen skulle kunna tillbringa flera veckor tillsammans i Sverige. Så det är onekligen ett pussel som behövs för att få december och julsemestern att fungera för hela prinsessfamiljen.

Foto: TT