Madeleines trista besked till Victoria – hovet bekräftar misstankarna

22 maj, 2023, 17:30 

Prinsessan Madeleine kan tvingas ställa in firandet av kronprinsessan Victoria.

Annons

Prinsessan Madeleine med familj har de senaste åren bott i det exotiska lyxområdet Pinecrest. Bland svajande palmer, strålande sol och ett varmt klimat lever man ett helt annat liv än det ofta så kalla Sverige.

Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Här har de levt ett liv långt bort från den svenska kungafamiljen, och drottning Silvia och kungen har inte kunnat träffa barnbarnen på andra sidan Atlanten så ofta som de hade önskat.

Däremot försöker Madeleine se till att ta med sig hem till Sverige varje sommar – inte minst för att vara med när den traditionsenliga Victoriadagen äger rum på natursköna Öland.

Kronprinsessan Victoria och prins Madeleine
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine sida vid sida – som så många sommardagar förr.
Recept.se Nyhetsbrev

Prinsessan Madeleines Sverigebesök

Förra sommaren fick vi se bilder när hon följde med sonen prins Nicolas när han invigde Upptäckarparken i Skuleberget, som han fick i doppresent av invånarna i Västernorrland för åtta år sedan.

Annons

Hon skymtades även på Solliden Session, där hon bland annat bevittnade artistens Jill Johnson riva av några låtar och efter konserten sågs prinsessan och countrydrottningen utbyta artighetsfraser med varandra.

Ja, det såg verkligen ut som att Madeleine njöt för fulla muggar av att vara tillbaka i Sverige och umgås med familjen under kronprinsessan Victorias födelsedag, trots att maken Chris O'Neill åkte hem för att jobba.

Prinsessan Madeleine och prins Nicolas
Prins Nicolas verkar trivas i Sverige. Här leker han med mamma prinsessan Madeleine.

Hovet bekräftar misstankarna

Svensk Damtidning har tidigare avslöjat att Madeleine med familj har för avsikt att ta sig hem till nationaldagsfirandet den 6 juni, där det väntar stora festligheter under det kungliga superåret.

Annons

Däremot är det inte säkert att det blir någon Madeleine på Victorias födelsedagsfirande den 14 juli. I augusti är tanken att familjen ska lämna Florida för Sverige, vilket kan sätta käppar i hjulet för firandet.

– Vi får återkomma lite senare. Traditionsenligt brukar de vara här i julimånad, men det kan bli lite ändringar i år med tanke på flytten, säger hovet informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT

Annons