Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines trista beslut med Chris – påverkar hela familjen

03 maj, 2024, 04:00 
Prinsessan Madeleine dök aldrig upp – trista beslutet med Chris O'Neill.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine med familj är sedan flera år tillbaka bosatta i soliga Florida. Det geografiska avståndet gör att de sällan tar sig hem till Sverige, vilket innebär att den svenska kungafamiljen ofta får klara sig utan Madeleine och Chris O'Neill.

Inte ens när kungen firade sin 78-årsdag den 30 april var de på plats. Madeleine hade, likt tidigare år, bestämt sig för att inte göra den långa resa som krävs för att ta sig från Florida till Stockholm.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill dök inte upp på kungens födelsedag.Pontus Höök / TT

Madeleine dök aldrig upp

Samtidigt är Madeleine och Chris i full färd med att sälja sitt lyxhus i Pinecrest, för att inom kort lämna det stora landet och tillsammans med sina barn bosätta sig i Sverige.

Men innan dess får vi nog räkna med att det inte blir så mycket Madeleine i Sverige de närmsta veckorna, även om prinsessan hade för avsikt att dyka upp på kungens födelsedag, enligt norska Se och Hörs kungaexpert Caroline Vagle.

– Kung Carl Gustaf är van vid att fira utan sin yngsta dotter, som bott utomlands i många år. I år skulle hon dock ha varit där, säger hon.

Annons

Beslutet med Chris

Caroline Vagle refererar till den uppskjutna flytt som bekräftades i fjol. Tanken var ju att Madeleine och Chris då skulle ha installerat sig i Sverige, men fick tänka om på grund av tidsbrist.

Förhoppningen är att flytten sker i år, men när det blir har ännu inte kommunicerats av hovet. Räkna dock med att det blir vilt jubel när Madeleine, Chris och barnen äntligen är på plats.

– Så jag antar att kungen är mer glad över det än han är ledsen över att hon inte är där i dag, sa Caroline Vagle på kungens födelsedag och fortsatte:

Annons

– Under sommaren kommer förhoppningsvis hela storfamiljen att vara samlad i Sverige på permanent basis. Jag gissar att både unga och gamla blir glada för det.

Kungafamiljen
Snart är förhoppningsvis hela kungafamiljen samlad igen!Jessica Gow/TT

Foto: TT

Annons