Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines tuffa motgång – drabbar henne direkt i hemmet

14 apr, 2020, 17:00 
prinsessan madeleines agerande under julhelgen
Prinsessan Madeleine ser sitt Florida bli allt mer drabbat av coronaviruset.Nu har prinsessan tvingats till en livsförändring.
Annons
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärldenBrand logo
Coronaviruset: Detta har hänt i kungavärlden

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är strandsatta i Florida. Coronaviruset har slagit hårt mot delstaten, där över 500 personer avlidit i sviterna efter covid-19.

Floridas guvernören Ron DeSantis fått stark kritik för hur han hanterat coronakrisen, men nu har restriktionerna hårdnat. Detta efter att det visat sig att en på tusen i delstaten har testat positivt för viruset.

Prinsessan Madeleines liv förändrat på grund av coronaviruset

prinsessan madeleine uppoffring för chris o'neill
Ett nytt läge för Madeleine och Chris.

För vår prinsessa har läget i Florida fått konsekvenser för hennes hemliv. I Florida har nämligen rädslan för att smittan ska spridas vidare fått landets mer välbemedlade att ta till drastiska åtgärder. Lokaltidningen Tampa Bay Times skriver att tusentals nannies, hushållerskor och andra hushållsarbetare har fått instruktioner om att inte dyka upp hos sina klienter.

Annons

Svensk Damtidning har tidigare skrivit att Madeleine och Chris valt att anlita nannies för att få understöd i hemmet. Deras nanny har bland annat fått hjälpa till med att passa barnen Adrienne, Leonore och Nicolas. Nu är läget annorlunda. I Madeleines kretsar väljer man att pausa den här typen av tjänster, för att skydda hemmet.

Mycket pekar på att Madeleine och Chris får sköta all barnpassning själva under karantäntiden. Skolorna i Florida är dessutom stängda, så familjen umgås väldigt intimt.

“Det är en mardröm”

Men hårdast slår såklart krisen mot arbetarna själva. Siffror från 2018 visar att Florida har näst flest hushållsarbetare i hela USA: nästan 81 000. För flera av dessa har coronaviruset inneburit ett ekonomiskt helvete, där de plötsligt står utan både skyddsnät och inkomst.

– Det finns ingen väg ut. Det är en mardröm, säger hushållerskan Yaquelin Lopez till Tampa Bay Times.

Fackföreningen National Domestic Workers Alliance har startat en insamling för att erbjuda ekonomiska bidrag till alla hushållsarbetare som står utan lön på grund av covid-19.

Annons