Madeleines tydliga krav inför flytten: Det MÅSTE hon ha

detaljerna kring prinsessan madeleines inbrott

Prinsessan Madeleine har flyttat från sitt hus i Florida.Men vad ställde egentligen prinsessan för krav på sin nya bostad?

Förra gången prinsessan Madeleine och hennes familj var i flyttsvängen vet vi var det slutade. Madeleine och maken Chris O’Neill hamnade i lyxområdet Pinecrest, där de hittade ett hus med en boyta på 700 kvadratmeter, sju sovrum, sju badrum, tennisbana, vinkällare och pool.

Svensk Dam kunde i januari avslöja att Madeleine och Chris valt att flytta. Delvis berodde detta på att huset i Pinecrests utsatts för ett otäckt inbrott, men bostaden hade legat på marknaden en längre tid.

Prinsessan Madeleines krav på nya huset

prinsessan madeleine chris o'neill

Madeleine och Chris har varit gifta i snart sju år.

Hovet har inte velat avslöja Madeleines nya adress, utan nöjer sig med att berätta att familjen bor kvar i Florida. Men vad har Madeleine haft för kravbild när hon letat ny bostad? Jo, vi vet att Madeleine uppskattar både avskildhet och lyx. Enligt mäklaren Susanne Perstad, som har 20 års erfarenhet av fastighetsmarknaden i USA, finns det flera Florida-alternativ att tillgå om detta är ens kriterier.

– Jag skulle tippa på West Palm Beach eller Boca Raton. Det är två närgränsande VIP-kommuner. Barnen behåller ju sina vänner då, har Susanne sagt till Svensk Dam tidigare.

– Om de satsar på Floridas västkust blir det förmodligen Naples eller Marco Island, det är västra sidans VIP-städer.

Priserna kan spela in

Vi vet också ungefär hur mycket Madeleine och Chris betalat för det tidigare huset. Paret hyrde in sig hos ägaren, och enligt bostadsannonsen ligger månadsavgiften på 195 000 kronor.

Ett hus i West Palm Beach kan kosta, beroende på graden av lyx, upp till 130 miljoner kronor. I snitt kostar husen där ungefär 12 miljoner kronor, om man ser till den så kallade “luxury market”. I Boca Raton gäller högre priser. Där ligger snittpriset på nästan 25 miljoner kronor.

Så kan säkerheten garanteras

Med tanke på inbrottet, så får man anta att säkerheten också spelat in när Madeleine funderat kring vilket område som familjen ska välja. Vill man verkligen försäkra sig om att leva beskyddat, så kan ett så kallat “gated community” vara ett alternativ.

– Ett “gated community” har in- och utpasseringskontroll av vem som kommer in i samt privat patrullering i området, har säkerhetsforskaren Jan Kallberg sagt till Svensk Dam.

– Varje fastighet som ligger utmed en gata i det allmänna vägnätet kan nås av vem som helst. Det går inte att förhindra att potentiella inbrottstjuvar kan spana ut och röra sig runt byggnaden.