Madeleines tystnad – efter beskedet som förändrade allt

prinsessan madeleine

Fredrik Sandberg/TT
Prinsparets nyhet har inte uppmärksammats av prinsessan Madeleine.

Det var ett par år sedan sist men äntligen är en ny liten prins eller prinsessa på gång igen i det svenska kungahuset, det stod klart i december när prins Carl Philip och prinsessan Sofia meddelade att de väntade barn nummer tre, som är beräknat att födas i slutet av mars eller början av april.

Beskedet meddelades via ett pressmeddelande på kungahusets hemsida, men även via sociala medier. På prinsparets Instagram delade de med sig av den glada nyheten, och på kungahusets egna, som används i första hand som kanal för kungaparet men även Victoria och Daniel, delade de också med sig av en bild följt av lyckönskningar.

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj", säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia i inlägget.

Madeleine har inte skickat hälsning

Det som går att notera är frånvaron av hälsning från prinsessan Madeleine. Hon har valt att inte uppmärksamma sin bror och svägerskas glada nyhet i sina kanaler, som bland annat består av de egna Instagramkontot.

Hon kan ju såklart fortfarande ha meddelat sina lyckönskningar i det privata, men hon bor trots allt i USA, ett av de allra mest öppna länder i hela världen.