Madeleines underbara gåva till Silvia – efter stora sorgen!

Man kan tänka sig att Silvia blev rörd!
Prinsessan Madeleine tyckte synd om mamma Silvia. Men hennes gåva kan nog innebära en tröst.
Annons

Prinsessan Madeleine står sin mamma drottning Silvia nära. Det är ingen hemlighet.

Men alla kanske inte vet hur långt Madeleine är villig att gå för att visa sin kärlek för modern.

Prinsessan Madeleine gav gåva till Silvia i sorg

Man kan tänka sig att Silvia blev rörd!
Man kan tänka sig att Silvia blev rörd!
Annons

Det fick vi se ett bevis på när prinsessan Adrienne skulle få ett namn. Adrienne heter nämligen Alice i mellannamn, en referens till Silvias mamma, Alice Sommerlath.

Annons

– Namnet Alice är framför allt taget från prinsessan Madeleines sida. Hennes mormor, alltså drottningens mor, hette Alice, har Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, sagt till Expressen.

Men minst lika signifikant är att Adrienne fick namnet 9 mars. Det var årsdagen av Alices bortgång.

Sin sista tid bodde Alice med kungafamiljen på Drottningsholms slott, tills hon avled år 1997. Alltsedan dess är äldrevård en av drottningens hjärtefråga, och hon jobbar ständigt för att förbättra situationen för äldre.

 

“Våra barn fick aldrig uppleva henne”

Mammans bortgång var såklart en väldigt tung förlust för Silvia. Speciellt eftersom den kom efter flera års kamp med sjukdomen Alzheimers.

Annons

– Det som jag tyckte var sorgligt det var att våra barn aldrig upplevde henne som hon var. Hon var glad, hon var utåtriktad, hon var oerhört skicklig och broderade. Hon var en spännande person och det har våra barn tyvärr inte upplevt, berättade drottning Silvia i en lång intervju med TV4:s Malou von Sivers 2014.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Madeleines underbara gåva till Silvia – efter stora sorgen!”

 1. PernillaA skriver: 14 september, 2020

  Vilken nyhet att drottningens mor hette Alice


 2. Anna skriver: 14 september, 2020

  Nu kan vi vänta oss uppföljaren…”Sofias kärlekshyllning till Silvia”. Gabriel heter ju Walther efter Silvias pappa…det är ingen hejd på hur de kungliga bedyrar varandra sin kärlek med allehanda gester.


 3. josefin skriver: 14 september, 2020

  Jag fàr inte riktigt ihop detta: Alice Sommerlath var glad, utàtriktad i denna artikeln, i andra artiklar har man kunnat läsa att Silvia vände sig till professor Beck Friis f att fà ràd o stöd, att Alice fàtt sin demens pga (??) behandlingar av sina svàra depressioner. Glad o utàtriktad med svàra depressioner…..hmmm


  1. Catrin skriver: 15 september, 2020

   Josefin,
   Håller med. I sin bok om kronprinsessan skriver dessutom SvD:s chefredaktör J T Lindwall att Victoria stod sin mormor mycket nära och brukade ringa och be henne om råd om allt från studier till pojkvänner…på Silvias uttalande låter det som om Alice hade Alzheimer redan när barnbarnensföddes. Men det var väl först efter makens död som de första symptomen dök upp…? Vidare har ju drottningen talat om hur modern led av depressioner ända sedan WW II vilket stämmer illa med hur glad och utåtriktad hon var innan hon fick Alzheimer…så något stämmer inte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar