Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines vän steppar upp och hjälper till – hyr ut fastighet

19 dec, 2023, 19:00 
Louise Wibergh Lenti

Oscar Engelbert förvånar med nya investeringar och sin nya välbekanta hyresgäst.

Annons
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Madeleines nära vän, den otroligt framgångsrika entreprenören Oscar Engelbert, är en man som omgetts av många rubriker.

Han är född in i överklassen i Stockholm och startade fastighetsbolaget Oscar properties där han håvat in miljoner. Detta gav honom möjligheten att slå på stort när han gifte sig med den italienska stylisten och influencern Giovanna Battaglia 2016. Det var en omtalad fest som sägs ha kostat 60 miljoner kronor – något som fått många att höja på ögonbrynen.

Engelbert i blåsväder

Att sprätta på pengar är något av en specialitet för Engelbert, något som Expressen rapporterade om våren 2020.

Han ska ha beställt en skräddarsydd segelbåt, som var hela 55 meter lång. Den färdigbyggda båten skulle ha kostat 2,6 miljoner Euro, cirka 282 miljoner svenska kronor vid tillfället, men den blev aldrig klar. Engelbert drog sig nämligen ur köpet. Däremot var ritningarna för båten redan gjorda vilket gjorde honom skyldig att betala yacht-företaget cirka en miljon svenska kronor. Han ska även ha jagats av Kronofogden på en skatteskuld på 20 miljoner, som han sedan betalat tillbaka.

Oscar Engelbert
Oscar Engelbert.

Engelbert var även i blåsväder tillsammans med sitt bolag Oscar Properties förra året där de förlorade flera rättstvister gällande fördröjda betalningar och byggfusk. Sammanlagt ska bolaget ha tvingats betala runt 2 miljoner i rättegångskostnader till Stockholms stad och 33 miljoner kronor till bostadsrättsföreningen i lyxskrapan Innovationen, enligt Expressen.

Annons

Svettigt värre!

En oväntad hyresgäst

Oscar Engelbert har däremot ett privat bolag, Parkgate, som gått betydligt bättre än hans tidigare bravader.

Genom Parkgate har Engelbert investerat i tre olika fastigheter: en i Hammarby sjöstad, en på Nybrogatan i Stockholm och en i Los Angeles.

Nu rapporterar Expressen att fastigheten i Los Angeles fått en ny hyresgäst. Det är ingen mindre än den världsberömda Kim Kardashian och hennes klädföretag Skims som knutit sig an till den svenske kungavännen.

Kim Kardashian
Kim Kardashian.

Kardashian hyr alla kontorslokaler som finns i huset vilket handlar om hela 10 800 kvadratmeter! Huset ligger centralt på Vine street vilket är ett stenkast från den berömda Hollywood Walk of Fame.

Månadshyran är inget som är publikt men vi kan ana att Engelbert gjort sig en rejäl hacka på affären!

Foto: TT

Annons