Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Malaysiska prinsessan Sofie Louise firar bröllopsdag

19 apr, 2020, 14:00 
AvRed Aktionen
Sofie Louise av Malaysia firar bröllopsdag.
Sofie Louise av Malaysia firar ettårig bröllopsdag med sin kärlek, prins Tengku Muhammad Faiz Petra. Prinsessan skickar ett kärleksmeddelande till maken på Instagram.
Annons
6 kungliga filmer & serier du bara MÅSTE se!Brand logo
6 kungliga filmer & serier du bara MÅSTE se!

Prinsessan Sofie Louise av Malaysia firar ett år som gift med prins Tengku Muhammad Faiz Petra.

Sofie Louise, som tidigare hette Johansson, chockade alla när hon lämnade Sverige för att bli Malaysias nya kronprinsessa. 19 april förra året gifte hon in sig i det malaysiska kungahuset.

När paret nu firar bröllopsdag skickar Sofie Louise ett kärleksmeddelande till sin make på Instagram.

“Ett vackert år har nu passerat sen vi gifte oss. Känner mig lycklig lottad och stolt över att vara vid din sida som din hustru. Jag tackar Allah varje dag för att jag har en sådan kärleksfull och respekterad make”, skriver Sofie Louise, och lägger till:

“Jag skulle också vilja tacka familjen, vännerna och Sveriges ambassadör som reste lång väg för att bli en del av vår speciella dag”.

 

Träffades i London

Sofie Louise kommer från Mantorp i Östergötland, gick barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet och åkte till England för att arbeta när skolåren var avklarade. I London förändrades hennes liv för alltid då hon träffade prinsen, som studerade historia i Europa vid samma tidpunkt.

Annons

Parets bröllop stod i staden Kota Barhu och enligt malaysiska mått mätt var det litet men vi i Sverige skulle nog beskriva det som oerhört påkostat och elegant. 200 gäster var inbjudna till palatset Balai Besar och Sofie Louise bar både pärlbroderier och diamant-tiara.

sofie louise malaysia

Paret har inte gjort något officiellt besök i Sverige, som man och hustru, men däremot har de varit här privat. Så sent som i somras kunde vi se bilder på Tengku Muhammad Faiz och Sofie Louise när de poserade framför Kungliga slottet. Kronprinsparet rörde sig fritt i Stockholm – som vilka turister som helst.

I höstas hade paret även en bröllopsceremoni i Sverige, något som Svensk Damtidning var först att rapportera om.

Av: Anton Nilsson

Annons