Malaysiska prinsessan Sofie Louise firar jul i Sverige

Den malaysiska prinsessan Sofie Louise har åkt hem till Sverige för att fira jul med familjen, och har bland annat hunnit äta julbord och umgås med familjen.

Sofie Louise, som tidigare hette Johansson, chockade alla när hon lämnade Sverige för att bli Malaysias nya kronprinsessa. I april gifte hon in sig i det malaysiska kungahuset, och i somras sade hon ja igen till sin prins Tengku Muhammad Faiz Petra vid en stor bröllopsceremoni.

33-åringen kommer från Mantorp i Östergötland, gick barn– och fritidsprogrammet på gymnasiet och åkte till England för att arbeta när skolåren var avklarade. I London förändrades hennes liv för alltid då hon träffade kronprinsen, som studera historia i Europa vid samma tidpunkt.

Paret har varit här flera gånger tidigare privat. Vid midsommar lade hon upp ett flertal bilder på sig själv och sin prins, och hon hade då bjudit med honom till Sverige för att fira. Det blev även en hel del sightseeing i Stockholm under vistelsen. De passade bland annat på att besöka kungliga slottet och Vasaskeppet.

Och nu verkar prinsessan ha hittat hit igen! Hon är nämligen i Linköping för att fira jul tillsammans med sin familj. På sitt Instagram-konto har hon lagt upp flera bilder där hon träffar sina föräldrar och syskon, och äter traditionellt svenskt julbord.

Foto: TT