Mamma Mariannes ärliga ord – efter Ari Behns död

Ari Behns mamma om sonens bortgång

Sorgen är oerhört stor i familjen Behn efter sonen Aris död.
Nu skriver mamma Marianne om sorgen på Instagram.
"Kära älskade Mikis", skriver hon.
Ari Behn är död – blev 47 år gammal
Slå på ljud

De skandinaviska kungahusen är i sorg – likaså kändisvärlden. Sedan författaren och konstnären Ari Behns tragiska bortgång på juldagen har människor strömmat till slottet i Oslo för att tända ljus till hans minne. Under fredagen har en minnesgudstjänst hållits i hans hemort Moss. Ett fackeltåg är också planerat att hållas på söndag, skriver den norska tidningen Dagbladet.

Mammans första ord efter Ari Behns dödsfall

För familjen är förlusten så klart obeskrivlig. Mamma Marianne Behn, 66, har lagt upp en bild på sin Instagram, där de står tillsammans på en strand, med bildtexten:

“Min kära älskade Mikis. Det var inte mörkret som tog dig… Det var ljuset som gick dig till mötes.”

Kronprinsessan Victorias sorg

Ari Behn var ju som bekant tidigare gift med prinsessan Märtha Louise. Han hade en nära relation till det svenska kungahuset och kronprinsessan Victoria. När dödsbudet blivit officiellt kommenterade kronprinsessfamiljen dödsfallet. De var, och är, förkrossade.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet i ett uttalande.

Ari Behn död

Ari Behns tragiska bortgång skakar hela världen.

Även skådespelaren Mikael Persbrandt har kommenterat vännen Aris bortgång.

”Du bar ett ljus inom dig, en urgammal glöd, en sällsynt värme, nu har jag förstått att mörkret tog dig, det gör mig så ont. Jag ber för dig, jag ber för dina barn och din familj. Frid vare med dig broder”, skriver han på Instagram.

Foto: TT, Instagram.