Mamma Maries stöd till prinsessan Sofia

mamma maries stöd till prinsessan sofia
Sofia hade det inte speciellt lätt när hon inledde en relation med Sveriges prins. Under den här perioden fick hon verkligen uppleva internets baksidor, men som tur var hade hon mamma Marie som en trygg stöttepelare.
Annons

Prinsessa Sofia arbetar i dag aktivt med att försöka motverka näthat. Genom Prinsparets stiftelse gör hon, och Carl Philip, allt de kan för att barn och unga ska känna sig trygga när de surfar på nätet.

Annons

Engagemanget springer ur parets egna erfarenheter. Särskilt Sofias. När hon träffade Carl Philip fick hon nämligen uppleva internets baksidor, i form av negativa kommentarer och elaka gliringar.

Annons

Sofias mamma har stått upp för henne – genom allt

Många av påhoppen handlade om prinsessans bakgrund och livsval hon gjorde, långt innan hon träffade prinsen. Erfarenheter som blev väldigt omdiskuterade men som Sofia ändå inte hade velat vara utan, har hon berättat i flera intervjuer.

Hon har, som hon uttrycker det själv, “utforskat livet”, och alltid känt ett stort stöd från sina föräldrar, Erik och Marie Hellqvist.

Annons

– En av de främsta sakerna som mina föräldrar gjorde för mig var att släppa mig och låta mig utforska livet på mitt sätt. Det är någonting som jag i vuxen ålder är väldigt tacksam för och tänker mycket på att det är det jag vill ge våra barn också. Men jag vet av egen erfarenhet att det är det absolut viktigaste man kan göra, så jag kommer att kämpa med att ge den friheten till våra barn också.

Nyligen ställde prinsparet även upp i SVT, för att tala om sitt engagemang mot näthat, Dessutom pratar Carl Philip och Sofia om att det är otroligt viktigt att även deras barn får göra misstag när de växer upp.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Mamma Maries stöd till prinsessan Sofia”

 1. Elna skriver: 17 november, 2019

  Alla mammor stöder sina barn även om dom viker ut sig i tidningar


 2. Leo skriver: 17 november, 2019

  Det första S berättade för sin mamma om relationen med CP var, enligt henne själv i intervjun inför vigseln, att hon träffat en prins.


 3. charlotte skriver: 17 november, 2019

  Med den mobbing Sofia utsatts för behövs en stabil familj runt omkring som stöd. Det har hon!


 4. ancibergfeldt skriver: 18 november, 2019

  Så tjatigt om Sofias bakgrund!

  Dags att vända blad.


 5. Eva-Lena Claesson skriver: 18 november, 2019

  Låt inte negativa kommentarer och påhopp knäcka dig Sofia.Folk som sysslar med detta är i grund och botten bara avundsjuka. Var stolt över dig själv och din fina familj. 💖


 6. Leo skriver: 18 november, 2019

  Det första S berättade för sin mamma om relationen med CP, enligt henne själv i en intervju innan vigseln, var att hon hade träffat en PRINS.


 7. Bror skriver: 18 november, 2019

  Det finns bara en enda rimlig slutsats att dra av de återkommande angreppen på Sofia och hennes båda familjer: sagespersonerna bakom tarvligheterna saknar alldeles uppenbart förståelse för det som poeten kallar “makten som blir melodi”.


 8. Daga skriver: 18 november, 2019

  Charlotte Anci och Eva-Lena 👍🏻 Kram! Daga


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar