Mamma Maries stöd till prinsessan Sofia

mamma maries stöd till prinsessan sofia

Sofia hade det inte speciellt lätt när hon inledde en relation med Sveriges prins. Under den här perioden fick hon verkligen uppleva internets baksidor, men som tur var hade hon mamma Marie som en trygg stöttepelare.
Det här är prinsessan Sofia
Slå på ljud

Prinsessa Sofia arbetar i dag aktivt med att försöka motverka näthat. Genom Prinsparets stiftelse gör hon, och Carl Philip, allt de kan för att barn och unga ska känna sig trygga när de surfar på nätet.

Engagemanget springer ur parets egna erfarenheter. Särskilt Sofias. När hon träffade Carl Philip fick hon nämligen uppleva internets baksidor, i form av negativa kommentarer och elaka gliringar.

Sofias mamma har stått upp för henne – genom allt

Många av påhoppen handlade om prinsessans bakgrund och livsval hon gjorde, långt innan hon träffade prinsen. Erfarenheter som blev väldigt omdiskuterade men som Sofia ändå inte hade velat vara utan, har hon berättat i flera intervjuer.

Hon har, som hon uttrycker det själv, “utforskat livet”, och alltid känt ett stort stöd från sina föräldrar, Erik och Marie Hellqvist.

– En av de främsta sakerna som mina föräldrar gjorde för mig var att släppa mig och låta mig utforska livet på mitt sätt. Det är någonting som jag i vuxen ålder är väldigt tacksam för och tänker mycket på att det är det jag vill ge våra barn också. Men jag vet av egen erfarenhet att det är det absolut viktigaste man kan göra, så jag kommer att kämpa med att ge den friheten till våra barn också.

Nyligen ställde prinsparet även upp i SVT, för att tala om sitt engagemang mot näthat, Dessutom pratar Carl Philip och Sofia om att det är otroligt viktigt att även deras barn får göra misstag när de växer upp.

Foto: TT