Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mamman fick aldrig se Salma bli prinsessa

02 jan, 2016, 14:00 
Annons
Lalla-45

Ja, hon är en modern kvinna som engagerar sig för byggnadsvård, musikfestivaler och olika välgörenhetsprojekt och stöttar cancerforskningen. Samtidigt har Lalla Salma av Marocko något sagolikt över sig. Hennes kreationer påminner om prinsessorna i klassikern Tusen och en natt.

Lalla-12

Salmas lite beslöjade blick döljer en stor sorg. Hennes mor gick bort när Salma endast var tre år. Mamman fick aldrig se henne växa upp till den vackra kvinna hon är i dag. Hon fick aldrig se henne bli prinsessa.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Salma Bennani kommer från en familj ur övre medelklassen. Hennes föräldrar var skolläraren Hajj Abdelhamid Bennani och Naïma Bensouda,som dog 1981.

vita-salma

Det var mormodern Hajja Fatma Abdellaoui Maâne, som tog hand om Salma och hennes syster Meryem. De flyttade till huvudstaden Rabat och växte upp med halvkusinen Saira, som blivit en mycket god vän.

Se senaste bilderna på Kung Mohammed VI:s hustru, prinsessan Salma här!

Foto: AOP

Annons