Man gripen utanför slottet – försökte ta sig in till Elizabeth

Man gripen utanför slottet – försökte ta sig in till Elizabeth

OBS! Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Maureen McLean/Shutterstock Amer Ghazzal/Shutterstock

En riktigt otäck händelses har utspelat sig utanför slottet.

3 kungliga snackisar från vecka 21!
1:00

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar från vecka 21!

(1:00)

Slå på ljud

Drottning Elizabeth, 96, bor i ståtliga Buckingham Palace och omges precis som alla drottningar hög och pålitlig säkerhet. Men nu har något som inte får hända inträffat – bara dagar innan drottningens stora firande.

Under söndagskvällen greps nämligen en person som olagligt tagit sig in på slottets mark, och uttryckt att han ville träffa drottningen.

Sa att han ville träffa drottningen

Det var alltså den 29:e maj som den otäcka händelsen utspelade sig utanför Buckingham Palace, rapporterar Hello. Den 28-årige mannen tog sig in genom säkerhetsgrindarna när de öppnades för att släppa in ett fordon, och lyckades ta sig cirka fem meter in på området.

Han blev påkommen av en anställd, men vägrade lyda order och stanna. Exakt vad målet var är okänt, men Elizabeth ska ha varit med i bilden. Gärningsmannen enligt uppgifterna nämligen ha ropat: "Jag vill komma in! Jag vill se drottningen!" under intrånget.

Kort därpå stoppades han och togs bort från området, och kunde gripas.

Lider av psykiska problem

Bara två dagar senare, igår tisdag, föll domen. Mannen är åtalad för olaga intrång på skyddat område. Hans försvarsadvokat Daniel Mullin menar att mannen lider av psykiska problem, och inte hade något uppsåt eller onda avsikter.

– Detta var i värsta fall hänsynslöst och i bästa fall på gränsen till ett oavsiktligt brott, sa Mullin i rätten enligt Hello.

Som tur är hände ingenting, och Elizabeth befann sig på bortaplan, och var alltså aldrig i risk. Och tur är det – vilken dålig start det hade kunnat bli på drottningen stora firande.

Imorgon, onsdag, inleds nämligen hennes storslagna firande, då drottningen har sitt Platinumjubileum! Hela 70 år på tronen ska såklart uppmärksammas, och det på bästa vis. Firandet har redan legat och bubblat i luften länge, och förberedelserna är i full gång, men imorgon drar det alltså igång på riktigt!

Två kvinnor som campar utanför slottet för att få bästa platserna till firandet, och som rest hela vägen från USA!

HENRY NICHOLLS

Man kan nästan ta på stämningen i London just nu!

Paul Marriott/Shutterstock

Foto: TT