Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Många kommer till begravningen av Carl Johan Bernadotte

09 maj, 2012, 12:34 
Agneta Nisbeth
Annons

På måndag är det begravning av greve Carl Johan Bernadotte i Båstad – på plats finns nästan hela den svenska kungafamiljen men också drottning Margrethe med systrar.

Annons

Kungaparet, kronprinsessparet och Carl Philip kommer att närvara vid greve Carl Johan Bernadottes begravning i Mariakyrkan i Båstad på måndag den 14 maj. Även drottning Margrethe och hennes systrar drottning Anne-Marie av Grekland och prinsessan Benedikte har anmält att de kommer.

Minnesstund

Hovsångaren Loa Falkman hedrar med solosång i kyrkan och man tror att hela kyrkan med dess 400 platser kommer att fyllas. Efter akten är det minnesstund på Hotell Skansen.

Till Haga

Senare kommer kistan föras upp till Stockholms slott där den ska vara på Lit de parade under minnesgudstjänsten den 15 maj för den närmaste familjen. Slutligen förs kistan till kungliga kyrkogården på Haga för gravsättning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Helena Lindstam

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons