Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mannen som planerat att gifta sig med norska prinsessan gripen – kastas ut ur landet

15 jan, 2024, 18:00 
Ingrid ale
En man som planerat att gifta sig med den norska prinsessan har gripits av polis.
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra är den första kvinnan som är född med arvsrätt till den norska tronen. Det innebär att hon kommer att bli den första regerande drottningen i Norge på 600 år.

Ingrid Alexandra är väldigt uppskattad – men går uppskattningen över i något obehagligt. Så har nu skett, rapporterar TV2.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Mannen planerade att gifta sig med prinsessan – gripen

En man greps på flygplatsen Gardenmoen med flera vapen i sin ägo. När polisen gick igenom hans bagage hittade de även en adressbok, i vilken flera medlemmar ur den norska kungafamiljen fanns uppskrivna.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra
Se upp, Ingrid Alexandra!

Mannen har även besökts kronprins Haakons hus i Skaugum och det norska slottet.

"Den misstänktes koppling till Norge och hans syfte med vistelsen här verkar bland annat innehålla en specifik besatthet vid den norska kungafamiljen och speciellt Ingrid Alexandra – som han vill gifta sig med", kan man läsa i domen mot mannen.

Mannen har blivit dömd för vapenbrott och väntas bli utvisad för Norge inom kort. TV2 har kontaktat det norska hovet, som inte vill kommentera saken.

Annons

Kungaexperten: "Förhållandet är seriöst"

Mannen själv hävdar att han hade planer på en karriär i Norden.

– Han har sagt att han vill jobba med jordbruk i Norge, han har erfarenhet av det från USA, säger mannens advokat Jørund Lægland till TV2.

Ingrid Alexandra har nyligen tagit nästa steg med pojkvännen Magnus Heien Haugstad. De har flyttat in i en gemensam lägenhet i centrala Oslo, och har visat sig offentligt tillsammans vid olika tillställningar.

– Det faktum att en medlem av kungafamiljen blir sambo är enligt min mening av allmänt intresse – både för att det visar att förhållandet är seriöst och för att ett samboskap i Norge idag i praktiken är lika med ett äktenskap, säger kungaexperten Trond Norén Isaksen till Se och Hör.

Annons